Чому в’їзд на міське кладовище платний та куди скеровують виручені кошти?

16:30 18 Квітня 2023

Близько двох років в’їзд на міське кладовище на вулиці Пилипа Орлика є платним. Його запровадили у зв’язку з необхідністю врегулювання руху транспорту та благоустрою даної території.

Після ремонту дороги на території кладовища, тут самовільно роз’їжджали автомобілі, мотоцикли, періодично влаштовуючи швидкісні перегони. Відтак запровадження платного в’їзду автомобілів на кладовище дало змогу обмежити надмірний рух транспортних засобів та забезпечити на території тишу та порядок. Адже на кладовищі не місце для галасу.

Як інформують у КП «Служба муніципального управління», – виручені кошти скеровують на благоустрій території. Зокрема, з часу введення платного в’їзду, на території вдалось облаштувати вбиральню, приміщення для переодягання гробарів. Паралельно ведеться систематична робота з оновлення вказівників секторів, косіння трави, прибирання та впорядкування території, обгородження та обслуговування могил загиблих воїнів.

Оплата проїзду відбувається прозоро, з використанням касового апарату та видачею чеків.

Ми всі прагнемо європейських цінностей та порядків. Тому всі, без винятку, повинні дотримуватись встановлених правил. Платний в’їзд запровадили в першу чергу з метою забезпечення порядку на території кладовища і практика показала, що це працює. Ми продовжуємо заходи благоустрою, щоб територія кладовища була затишною та впорядкованою, а рідні померлих могли помолитись на могилі в тиші та спокої, – наголошує директор КП «СМУ» Володимир Суда.

Від часу запровадження платного в’їзду на кладовище і до сьогодні ціна залишається незмінною. Проїзд на територію для 1 легкового автомобіля становить 20 гривень, для великих автомобілів, які займаються встановленням пам’ятників – 120 гривень.

Відповідно до «Положення про ритуальну службу та порядок утримання кладовищ в місті Дрогобичі» яке затверджене рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 18.06.2020 №147, право безоплатного проїзду на кладовища мають:
– спеціальний автокатафальний транспортний засіб, який здійснює похоронну процесію та не більше 2-х супроводжуючих машин;
– особи з інвалідністю, з обмеженою дієздатністю в разі відвідування ними родичів, які поховані на даному кладовищі.

Графік роботи кладовищ:
з понеділка по п’ятницю з 9.00 год. до 18.00 год.;
субота з 9.00 год. до 14.00 год.;
перерва на обід з 12.00 год. до 13.00 год.;
неділя – вихідний день.

Перейти до вмісту