Сектор економічних ресурсів та агропромислового комплексу

Начальник
Росоха Ростислав Васильович

Код ЄДРПОУ:

26307196

Контакти

Адреса:
82100 м. Дрогобич, пл. Ринок, 1, каб. 215


Телефон:
244-2-25-45;


E – mail:
[email protected]


 Сторінка управління


 

Графік роботи:

Понеділок–Четвер
08:00 до 17:00
П’ятниця
08:00 до 15:45
Обідня перерва
12:00 до 13:00

Графік прийому

Понеділок-Четвер:
10:00 до 12:00/14:00 до 16:00
П’ятниця:
10:00 до 12:00/14:00 до 15:45

1. Метою діяльності і завданням відділу є проведення державної економічної політики в економіку Дрогобицької міської територіальної громади, забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку громади, ефективного використання природних, трудових та фінансових ресурсів.
2. Відділ здійснює реалізацію державної економічної політики через участь у розробці проектів державних, регіональних та місцевих програм соціально-економічного та культурного розвитку.
3. Аналіз фінансової, ринкової, транспортної, телекомунікаційної інфраструктури міста для здійснення інвестиційних програм.
4. Відділ здійснює загальну координацію та контроль за роботою комунальних  підприємств міста у сфері торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування.
5. Налагодження співпраці між органами виконавчої влади громади та суб’єктами підприємницької діяльності, а також об’єднаннями підприємців.
6. Прогнозування потреб та здійснення загальної координації робіт по розвитку інфраструктури громади.
7. Надання консультацій суб’єктам господарювання міста та споживачам відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів».
8. Участь у реалізації аграрної політики, сприяння розвитку інфраструктури аграрного ринку.
9. Забезпечення сталого розвитку сільськогосподарського виробництва та інфраструктури сільських територій регіону, сільського розвитку та державної аграрної політики та політики у сфері виконання земель сільськогосподарського призначення.
10.Сприяння комплексному розвитку сільського господарства і сільських територій та надання підтримки виробникам сільськогосподарської продукції усіх форм власності та господарювання за кошти державного та місцевих бюджетів

1. Аналіз та визначення пріоритетних напрямків підтримки та розвитку підприємництва у Дрогобицькій міській територіальній громаді
2. Залучення суб’єктів підприємництва до вирішення міських соціально-економічних питань.
3. Сприяння створенню недержавних структур з підтримки малого підприємництва та загальна робота з громадськими організаціями, регіональними союзами, асоціаціями підприємців.
4. Організаційне забезпечення роботи Ради підприємців.
5. Розробка заходів, спрямованих на розвиток малого підприємництва, здійснення моніторингу виконання відповідних програм.
6. Залучення підприємств, організацій, банків, інститутів та інших установ усіх видів господарської діяльності та форм власності, а також окремих вчених і фахівців для розробки, реалізації пропозицій, програм, заходів відповідно до компетенції відділу.
7. Подає до обласної державної адміністрації необхідні показники до програми економічного та соціального розвитку області.
8. Робота з органами статистики по одержанню та обробці інформації щодо питань, які відносяться до компетенції відділу.
9. Підготовка та проведення засідань міської колегії з питань соціально-економічного розвитку.
10. Взаємодія з центром надання адміністративних послуг щодо встановлення за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи підприємств, установ та організацій сфери обслуговування, незалежно від форм власності; реєстрації Книг відгуків і пропозицій.
11. Участь  в організації проведення методичних і науково-практичних семінарів, конференцій, інших заходів з обміну досвідом в галузях економіки, закріплених за відділом.
12. Проведення державної політики у сфері споживчого ринку та послуг, контроль за реалізацією міських цільових програм у галузі споживчого ринку та послуг.
13. Здійснення контролю за належною організацією обслуговування населення підприємствами торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування, ринками та торговельними майданчиками, спрямованого на задоволення попиту населення Дрогобицької міської територіальної громади, захист прав споживачів.
14. Ведення загального обліку та бази (реєстру) даних суб’єктів підприємницької діяльності, які займаються торговельною, торговельно-виробничою діяльністю, наданням послуг населенню, виробництвом і переробкою харчової продукції в міні-цехах та які утримують ринки та торговельні майданчики незалежно від форми власності.
15. Розробка та реалізація системи заходів підтримки вітчизняних товаровиробників у сфері споживчого ринку, сприяння, у межах своїх повноважень, разом з іншими структурними підрозділами, участі підприємств та організацій громади у виставково-ярмаркових заходах.
16. Проведення моніторингу цін на основні види продукції на споживчому ринку Дрогобицької міської територіальної громади.
17. Упровадження нових форм, сприяння підвищенню культури обслуговування населення, ефективності та якості роботи підприємств галузі торгівлі та послуг.
18. Здійснення координації діяльності та контроль за роботою ринків Дрогобицької міської територіальної громади, розробка та реалізація комплексу заходів по впорядкуванню їх діяльності.
19. Аналіз державно-правового регулювання у сфері споживчого ринку, розробка проектів нормативних актів та внесення пропозиції по удосконаленню нормативно-правового забезпечення діяльності галузі.
20. Розробка і реалізація системи заходів щодо захисту прав споживачів:
— здійснення з відповідними державними органами контролю за роботою підприємств споживчого ринку міста, незалежно від форм власності, за дотриманням законодавства України про захист прав споживачів та інших нормативних актів, що регламентують сферу торгівлі та сферу послуг.
— сприяння забезпеченню державного захисту прав споживачів згідно з вимогами Закону України “Про захист прав споживачів”.
— надання допомоги суб’єктам підприємницької діяльності щодо роз’яснення Закону України “Про захист прав споживачів”.
21. Участь у заслуховуванні звітів про роботу керівників підприємств, установ та організацій комунальної форми власності.
22. Розгляд звернень та пропозицій органів державної влади, господарських структур, засобів масовоїі нформації та громадян з питань, які відносяться до компетенції відділу, прийняття рішень з цих питань.
23. Аналіз надходжень до бюджету територіальної громади від малого та середнього бізнесу, комунальних підприємств.
24. Участь у роботі з питань вдосконалення мережі об’єктів соціально-культурного призначення, розвитку транспорту.
25. Встановлення порядку та здійснення контролю за використанням прибутку підприємств комунальної форми власності.
26. Консультативна допомога з підготовки матеріалів – заповнення форм планових розрахунків для подання до Львівської обласної державної адміністрації.
27. Підготовка та проведення конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування міста Дрогобича та селах , що входять до територіальної громади.
28. Контроль за якістю перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
29. Аналіз стану перевезення пасажирів, підготовка пропозицій щодо його покращення.
30. Підготовка питань, що стосуються затвердження маршрутів і графіків руху місцевого пасажирського транспорту, незалежно від форм власності, узгодження цих питань стосовно транзитного пасажирського транспорту у випадках, передбачених законодавством.
31. Підготовка доповідних та аналітичних матеріалів з питань, що відносяться до компетенції відділу.
34. Забезпечення своєчасного розгляду листів, пропозицій, заяв і звернень громадян та юридичних осіб з питань, віднесених до компетенції відділу, підготовка відповідей на них.
33.  Вивчення, узагальнення та впровадження досвіду передових країн світу в сфері інвестиційної діяльності.
34.Підготовка проектів рішень міської ради щодо встановлення ставок місцевих податків і зборів та надання пільг по їх сплаті відповідно до законодавства;
35. Підготовка проектів рішень міської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень Дрогобицького міського голови з питань компетенції відділу.
36. Забезпечення сталого розвитку сільськогосподарського виробництва та інфраструктури сільських територій регіону, сільського розвитку та державної аграрної політики та політики у сфері виконання земель сільськогосподарського призначення.
37. Управління комплексним розвитком сільського господарства і сільських територій та надання підтримки виробникам сільськогосподарської продукції усіх форм власності та господарювання за кошти державного та місцевих бюджетів
38. сприяння розвитку малого підприємства на селі, диверсифікації регіональної економіки , в тому числі трансформації особистих селянських господарств у сімейні фермерські господарства
39. Організація роботи з питань землеробства, органічного виробництва, тваринництва, племінної справи, карантинного режиму, охорони праці, техніки безпеки та сільського туризму (сільська гостинність).
40. Розробка пропозицій щодо оптимізації зонального та територіального розміщення виробництва продукції рослинництва, садівництва, виноградництва, хмелярства,насінництва,проведення єдиної технологічної політики , забезпечення дотримання науково обґрунтованих сівозмін, охорони та підвищення родючості грунтів ,впровадження ресурсо- та енергозберігаючих технологій
41. реалізація державної політики в галузі сільськогосподарської дорадчої діяльності
44. Створення належних умов для формування і розвитку сільськогосподарських дорадчих служб.
43. Здійснення організаційних заходів та сприяння участі підприємств установ та організацій аграрного сектору економіки у виставково – ярмаркових заходах.
44. Забезпечення функціонування державного аграрного реєстру
45. Розроблення та здійснення на регіональному рівні заходів щодо розвитку інфраструктури аграрного ринку, зокрема, сільськогосподарських кооперативів та їх кооперативних об’єднань , оптових та локальних продовольчих і плодоовочевих ринків.
46. Взаємодія з фінансовими , банківськими , податковими та іншими структурами, призначеними для зміцнення фінансового стану виробників сільськогосподарської продукції усіх форм власності та господарювання, а також обслуговуючих галузей.
47. Практика складання планів стратегічного розвитку територій та бюджетного планування.
48. Аналіз стан розвитку галузей агропромислового виробництва та готує пропозиції до проектів програм економічного і соціального розвитку відповідної сільської території;

Начальник відділу – Росоха Ростислав Васильович

Головний спеціаліст

Головний спеціаліст – Свірк Анна Іванівна

Біографічна довідка Керівника

Народився 29 грудня 1977 року. Громадянин України.
У 1994 році закінчив середню школу №5 м. Дрогобича.
З 1994 року по1999 рік навчався у Львівській Комерційні Академії, факультет «Міжнародні відносини».
З 1999 року по 2002 рік працював у відділі економіки Трускавецької міської ради.
З 2002 року по 2010 рік працював у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради на посаді начальника відділу економіки.
З 2010 року по 2016 рік працював в Управлінні комунальних ресурсів Дрогобицької міської ради на посаді начальника управління.
З 2016 року по 2021 рік працював у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради на посаді начальника відділу оренди та приватизації комунального майна.

З 2021 року по сьогодні працює на посаді завідувача сектору економічних ресурсів та АПК управління інвестицій та економічного розвитку.
Дружина, Росоха Христина Володимирівна, 1980 року народження.
Син, Росоха Богдан Ростиславович, 2007 року народження.
Син, Росоха Володимир Ростиславович, 2015 року народження.
Донька, Росоха Марія-Ольга Ростиславівна, 2015 року народження.

Декларації про доходи

Декларації посадових осіб доступні за посиланням: https://public.nazk.gov.ua/

Річні звіти

Реєстр укладених договорів

Перейти до вмісту