Взаємодія громади та влади: У Дрогобичі реалізовують проєкт зі сприяння впровадження цифрових технологій

14:43 18 Травня 2021

Civic tech – інструменти і сервіси, які розвивають громадянське суспільство, спрощують комунікацію між громадянами та урядом, дають можливість людям вирішувати важливі питання у громаді. У Дрогобичі впродовж кількох років впроваджують проєкт «Дрогобич – Smart city».

Для місцевого самоврядування важливо не лише запровадити електронні сервіси та інструменти, які сприяють електронній демократії, врядуванню та комунікації, а важливо й отримати відгуки від громади, тепер уже територіальної громади, а також навчити громаду користуватися цими інструментами.

5 травня 2021 року стартував проєкт «Сприяння впровадженню цифрових технологій в процес взаємодії громади та місцевої влади в Дрогобицькій та Нововолинській ОТГ». Даний проєкт актуальний для людей, які через відсутність базових знань та навиків щодо новітніх технологій не використовують цифрові продукти, що покликані спростити отримання необхідних послуг, комунікації громадян та влади, участі у житті громади та у процесах управління місцевої влади.

Мета проєкту: розширити можливості доступу представників уразливих груп до інструментів civic tech через розширення їх впровадження та популяризацію у процесі взаємодії громадськості та місцевих органів влади у Дрогобицькій та Нововолинській ОТГ. Реалізовують проєкт представники «Карітас України».

Проєктом передбачено підвищення обізнаності та залучення представників уразливих груп до використання інструментів civic tech через створення та запуск доступної послуги консультативно-технічної допомоги на базі Соціальних центрів Карітасу; сприяння вдосконалення та впровадження інструментів civic tech на місцевому рівні.

З цього приводу 18 травня відбулася робоча зустріч заступника міського голови Андрія Ковча та завідувача сектору прес-служба Зеновія Кваснія з координаторками проєкту Наталією Голинською та Уляною Яжик. Під час зустрічі сторони обговорили етапи реалізації проекту, можливість вдосконалення існуючих інструментів civic tech, донесення інформації про труднощі та перешкоди, з якими в процесі використання зустрічається населення, особливо вразливі групи, залучення ІТ спеціаліста для покращення вже наявних електронних платформ, які існують на Інтернет-порталі Дрогобицької міської ради.

Проєкт «Сприяння впровадженню цифрових технологій в процес взаємодії громади та місцевої влади в Дрогобицькій та Нововолинській ОТГ» реалізується Карітасом України в межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Перейти до вмісту