Нові інвестиції в громаді: у Дрогобичі другий рік функціонує друкарня, яка планує перерости у потужну книжкову фабрику

21:36 19 Липня 2024

У вересні 2022 року у Дрогобичі запрацювало нове поліграфічне підприємство – друкарня ТакиБук, яка входить до видавничої групи, що об’єднує вісім видавництв.

Вже другий рік видавництво успішно працює на ринку – друкуючи різні книги та поліграфію як для українського ринку, так і закордонних замовників. Тут працює два десятки спеціалістів та щотижня виходить друком близько 3 тисяч екземплярів книг, журналів та іншої поліграфічної продукції.

При цьому виробництво оснащене найсучаснішими моделями друкарського обладнання, аналогів якому наразі не мають конкуренти.

Ми не можемо назвати себе релокованим бізнесом, адже ми не закривали наші офіси в Херсоні, Одесі та інших містах. Ми просто відкрили нове виробництво і обрали для цього саме Дрогобицьку громаду, де плануємо розвиватись надалі – розповів керівник друкарні ТакиБук Роман Буртний.

Сьогодні виробничі потужності друкарні презентували керівництву Дрогобицької громади. На підприємство завітав міський голова Тарас Кучма та керуючий справами виконкому Віталій Вовків.

Станом на сьогоднішній день фірма орендує приміщення в Лішні. У видавництві працюють офісні спеціалісти, менеджери, дизайнери та перекладачі, які роблять переклади книг – навіть з китайської. На підприємстві змогли працевлаштуватись більше десятка місцевих спеціалістів.

Мене вражає сучасне обладнання та висока якість вашої продукції. Ви молодці, бо робите дуже важливу і потрібну справу – друкуєте книги та пропагуєте українське. Тому вірю, що в Дрогобичі ваше підприємство буде й надалі успішно розвиватись на ринку – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Очільник громади оглянув потужності виробництва та свіжовидрукувані екземпляри книг. Також – музейний куточок друкарні, в якому зібрані унікальні стародруки.

Плани у компанії грандіозні – збудувати та запустити ще потужніше виробництво – “Дрогобицьку книжкову фабрику”. Для цього компанія придбала земельну ділянку на в’їзді в місто, по вулиці Стрийській та зареєстувала майбутню фабрику. Відтак участь в зустрічі взяли її директор Богдан Головко та заступниця Вікторія Трофімяк.

Дрогобицьку книжкову фабрику планують звести вже в наступному році. Тут також планують облаштувати музей, де зберуть унікальні екземпляри друкованої продукції.

Перейти до вмісту