Дрогобич продовжує збирати кошти для ЗСУ: під час відзначення державних свят у місті акумулювали понад 121 тисячу гривень

15:11 26 Серпня 2024

У час відзначення таких державних свят, як День прапора, День Незалежності, а також Дня міста у Дрогобичі поставили перед собою амбітну ціль – зібрати якомога більше коштів для наших захисників.

Так як в Україні триває війна, жодних гучних розважальних заходів не роблять, натомість у дні державних свят розгорнуто численні виставки, ярмарки, виступи військових оркестрів та місцевих виконавців чи колективів.

Так, за ці дні спільно вдалось зібрати 121 880 гривень. 23 та 24 серпня у місті організували низку важливих заходів, кошти з яких були акумульовані на збір для військових.

Зокрема, у День Державного прапора у Народному домі ім. Івана Франка провели благодійний концерт «Пісня єднає», де дрогобичани та гості місті мали змогу поринути у музичну історію України та світу. У програмі звучали світові та українські хіти  80-х, 90-х, 2000-х років. Під час концерту «Пісня єднає» вдалось зібрати 50 тисяч гривень за квитки, окремо зібрали на аукціоні (3 300 грн) та через скриньки пожертв (25 533 грн). Разом – 78 833 грн.

Також у цей день на Замковій Горі експонували виставку «Колоситься моя Україна». Управління культури та розвитку туризму ДМР спільно з Дрогобицьким центром культури та мистецтв «Каменяр» та з Народними домами та філіями Дрогобицької територіальної громади вітали дрогобичан та гостей міста виставкою флористичних композицій із сухоцвіту. Відтак, на локації вдалось зібрати 5 400 гривень.

У День Незалежності у Дрогобичі також активно збирали кошти. Зусиллями Туристично-інформаційного центру міста з благодійних екскурсій та підняття на вежу Ратуші вдалось акумулювати 7 000 гривень. Під час Дрогобицького краму, ярмарку та військового оркестру – 15 270 гривень. А завдяки продажу аксесуарів з полімерної глини «Пташки перемоги», які виготовляли зусиллями відділу сім’ї та молоді ДМР, а також усіх бажаючих вдалось зібрати 15 380 гривень.

Відтак, спільно за ці два дні у Дрогобичі акумулювали  121 880 гривень.

Перейти до вмісту