Обираємо назви для парків та скверів міста: стартували електронні консультації з громадськістю

11:29 26 Липня 2024

Парки та сквери – це важлива складова міста. Тут гуляють мешканці, проводять час діти, зелені насадження додають вулицям прохолоди, а місту – естетики. Тому збереження, благоустрій та розвиток паркових територій є вкрай важливими для кожного міста.

Низка парків та скверів Дрогобича та Стебника досі не мають офіційно присвоєних назв. Деякі з них, такі як парк «Новонароджених» – добре відомі серед мешканців своїми народними назвами, однак рішення про присвоєння їм назв відсутні.

В процесі проведення заходів дерусифікації, в Дрогобицькій громаді було перейменовано майже три десятки вулиць. Згодом ми розпочали роботу над парками, скверами та іншими об’єктами громадського простору. Так виявилось, що чимало парків та скверів в громаді досі залишаються безіменними. Відтак було напрацьовано варіанти майбутніх назв, враховано історичні та народні назви. Тому закликаємо мешканців – долучатись до голосування» – наголосив заступник міського голови, голова комісії з питань дерусифікації, перейменування та присвоєння назв вулицям Юрій Кушлик.

Пропозиції назв для парків та скверів Дрогобича напрацювало управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій, у співпраці з управлінням культури та розвитку туризму. Додатково триває робота над парковими зонами Стебника, назви для яких також обиратимуть шляхом відкритих електронних консультацій.

Детальний перелік парків та скверів, яким планують присвоїти імена з візуалізацією їх розташування, а також напрацьовані пропозиції назв винесено на обговорення громадськості, аби мешканці змогли взяти участь у виборі офіційних найменувань.

Долучитись до голосування можна за посиланням: https://forms.gle/Ky8dt5V67rcFN9Zq6

Паралельно консультації триватимуть на платформі електронної демократії EDEM.

Перейти до вмісту