У Дрогобичі передали сімдесят дронів для чотирьох військових підрозділів, які захищають Україну на передових позиціях фронту

17:44 11 Жовтня 2024

Цьогоріч, з нагоди 933-річчя міста, у Дрогобичі організували масштабну благодійну акцію – «Мільйон на ЗСУ», метою якої було об’єднання сил влади, громади та бізнесу з метою збору коштів для підтримки українських воїнів.

Загалом впродовж акції Дрогобичу вдалось зібрати 1 млн 346 тис 375 грн.

За зібрані кошти місто придбало 100 FPV дронів з батареями та два автомобілі марки Volkswagen транспортер (T4), вартістю 19 700 злотих – автівки вже прямують з Польщі в Україну.

На залишку збірки залишилось 146 тис 345 грн, які будуть скеровані на потреби одного з військових підрозділів.

Сьогодні керівництво громади передало сімдесят FPV дронів, які вдалось придбати в межах акції «Мільйон на ЗСУ» – військовим підрозділам, які виконують бойові завдання з захисту України на передових позиціях фронту.

Відповідні сертифікати від громади вручив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, спільно з заступниками.

Зокрема – 30 дронів передали керівництву військової частини 3002 Національної гвардії України, 10 дронів передали військовій частині 4676. Ще 20 дронів передали Корпусу «Оперативно-раптової дії» (Стрілецький) ГУ НП, який перебуває зараз на одному з гарячих напрямків фронту. Також ще 10 дронів відправлять для потреб військової частини А0998.

Від імені усієї громади, яка доклалась до збору коштів, міський голова Дрогобича Тарас Кучма подякував військовослужбовцям за захист України та побажав, аби ці дрони стали підсиленням позицій наших воїнів у боротьбі з ворогом.

Інші дрони та автівки, придбані в межах акції «Мільйон на ЗСУ» також найближчими днями передадуть для потреб військових. Інформацію про передачу військового обладнання буде додатково оприлюднено на сайті Дрогобицької міської ради.

Нагадуємо, до акції «Мільйон на ЗСУ», яка проводилась у Дрогобичі були залучені всі мешканці громади. Суттєво підсилив збір соціально відповідальний бізнес Дрогобича. Збір коштів відбувався у закладах освіти, під час культурно-мистецьких заходів та аукціонів, благодійні внески здавали посадовці міської ради, працівники комунальних підприємств, мешканці громади кидали гроші в скриньки, або перераховували їх на карткові рахунки Благодійного Фонду Веселого, з яким міською радою було укладено меморандум про співпрацю та спільними зусиллями реалізовували акцію.

Перейти до вмісту