Мільйон на ЗСУ: Дрогобич закупив 100 FPV дронів та два автомобілі для захисників України

17:09 10 Жовтня 2024

Цьогоріч, з нагоди 933-річчя міста, у Дрогобичі організували масштабну благодійну акцію – «Мільйон на ЗСУ», метою якої було об’єднання сил влади, громади та бізнесу з метою збору коштів для підтримки українських воїнів.

Місто поставило перед собою амбітну мету – з усіх заходів, які проходили в межах відзначення Дня міста, а також під час відзначення патріотичних свят таких, як День прапора та День Незалежності України, зібрати якомога більшу суму для підтримки воїнів.

До акції були залучені всі мешканці громади. Збір коштів відбувався у закладах освіти, під час культурно-мистецьких заходів та аукціонів, благодійні внески здавали посадовці міської ради, працівники комунальних підприємств, мешканці громади кидали гроші в скриньки, або перераховували їх на карткові рахунки Благодійного Фонду Веселого.

Суттєво підсилив акцію соціально відповідальний бізнес Дрогобича, який долучився фінансово, а також розмістив скриньки для збору коштів у закладах харчування «Тарантіно», «Кабінет», «Франко», «Budu CheBöREK», «Тареля» та кав’ярні «Кавун». А Дрогобицька книжкова фабрика (директор – Богдан Головко) долучилась до акції, шляхом придбання чотирьох FPV дронів.

Всі заходи, екскурсії, майстер-класи, ярмарки, які ми проводили в громаді були присвячені одній спільній меті – підтримці воїнів та наближенні нашої перемоги. Ця акція була б неможливою, якби не згуртованість та системна робота всіх дотичних. Наш збір складається з маленьких і великих пожертв багатьох людей, але кожна гривня в ньому є важлива. Я дякую всім – нашому бізнесу, небайдужим мешканцям громади, нашим працівникам, пенсіонерам, дітям, всім, хто словом чи ділом підтримав нашу акцію і допоміг підсилити наших захисників», – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Загалом впродовж акції Дрогобичу вдалось зібрати 1 млн 346 тис 375 грн 80 копійок.

За зібрані кошти місто вже придбало 80 штук 7-дюймових та 20 штук 10-дюймових FPV дронів. Загалом 100 FPV дронів з батареями закупили та в ближчому часі передадуть військовим підрозділам, які виконують бойові завдання з захисту України на передових позиціях фронту.

Окрім придбання дронів, Дрогобич закупив два автомобілі марки Volkswagen транспортер (T4). Їх придбали в Польщі за 19 700 злотих – автівки вже прямують в Україну.

На залишку збірки залишилось 146 тис 345 грн, які будуть скеровані на потреби одного з військових підрозділів.

Детальний звіт про передачу FPV дронів конкретним підрозділам буде оприлюднено додатково.

Перейти до вмісту