Сіють зерна знань та любові в серця школярів: освітян Дрогобицької громади відзначили з нагоди професійного свята

10:42 3 Жовтня 2024

Традиційно в першу неділю жовтня своє професійне свято відзначають працівники освітньої галузі. Напередодні Дня вчителя педагогів Дрогобицької громади привітали зі святом, подякували їм за щоденну працю та виховання учнів і вручили відзнаки за високий професіоналізм та сумлінну працю.

Захід проходив у Народному домі імені Івана Франка – його розпочали з хвилини мовчання та спільного виконання Гімну України, після чого учасників заходу та винуватців свята, – педагогів, поблагословив владика Григорій (Комар).

Ваше професійне свято є чудовою нагодою для нас, щоб подякувати вам за вашу працю та нагадати, наскільки цінним є ваш труд. Він важкий і сповнений перешкод, але навіть в часі війни ви з гідністю виконуєте своє покликання. Недаремно впродовж життя ми завжди пам’ятаємо наших вчителів, які були для нас наставниками та допомагали нам відкривати цей світ. Ви виховуєте нове покоління українців, тому від вас залежить наше майбутнє. Хочу побажати Вам одного – ніколи не переставайте самі бути учнями і пам’ятайте, що над нами є головний учитель – Господь, який вчить найголовнішого – любові та мудрості”, – наголосив у своєму виступі владика Григорій.

З вітальним словом до освітян звернувся очільник громади, міський голова Тарас Кучма, який подякував кожному педагогу громади за їхній безцінний внесок у побудову нової країни та виховання розумного та освіченого покоління українців.

Я щасливий від того, що цього року ми запровадили в школах капеланство, аби направляти наших дітей правильною життєвою дорогою. Ми повинні виховати у кожній дитині відчуття відповідальності. Попри знання, які ви вміло передаєте дітям, важливо в першу чергу вчити їх бути Людьми. Дякувати Богу наші педагоги справляються з цим на відмінно і дають дітям не просто знання, а вчать їх залишатись людяними, щирими та люблячими. Це найважливіше, бо саме ці риси дають справжній результат в майбутньому житті”, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Після вітальних слів відбулось вручення нагород та подяк освітянам.

Почесними нагородами «За заслуги перед містом» було відзначено – начальника відділу освіти Петра Шев’яка, ветерана війни, а сьогодні – куратора першого в громаді класу національно-патріотичного виховання – Олександра Золочевського, завуча Гімназії №5 імені Героя України генерала Сергія Кульчицького – Ганну Котенко, багаторічного директора гімназії імені Богдана Лепкого – Івана Лепкого та директора Палацу дитячої та юнацької творчості Богдана Пристая, директорку Ліцею №2 Ларису Панькевич.

За високий професіоналізм та підвищення якості освіти в громаді подяками міського голови відзначили директорів освітніх установ громади – директорку Ліцею №1 імені Івана Франка Лесю Терлецьку, директорку Ліцею №3 імені В’ячеслава Чорновола Оксану Чайковську, директорку Ліцею №4 Наталію Гук, директора Гімназії №9 імені Героїв Крут Михайла Шеремету, директорку Наукового ліцею імені Богдана Лепкого Наталію Ластов’як, директора гімназії №17 Ярослава Гевка, директорку Долішньолужецької гімназії Ганну Федоричко, директорку Лішнянського НВК Оксану Соломчак, директорку Рихтицької гімназії Наталію Жук, директора ДЮСШ імені Івана Боберського Михайла Городинського, директорку дитячого будинку «Оранта» Оксану Дацюк, економіста відділу освіти Марію Артимович, директорку Інклюзивно-ресурсного центру Ірину Шустову, заступника директора Ліцею №2 Оксану Кіліян, директора Нагуєвицького ліцею Тараса Чаплю та директора ЗДО №20 Ярославу Недбальську.

Після вручення подяк з вітальним словом виступив начальник відділу освіти Петро Шев’як.

Я хочу подякувати нашим захисникам, завдяки яким ми можемо продовжувати навчання та виховання дітей. Серед захисників також є педагоги. На жаль, багато з них вже ніколи не зможуть повернутись до нас, не зможуть відвідати такий захід… Я дякую нашим педагогам за знання, за зерна любові та патріотизму, які Ви сієте в серцях своїх учнів. Бажаю Вам ніколи не втрачати своїх учнів, зберігати з ними зв’язок, бачити їх зростання. Вірю, що прийде час гідного оцінення педагогів в Україні. А сьогодні я дякую вам за вашу працю, за високі результати учнів та міцний фундамент, який ви закладаєте в їхнє майбутнє”, – наголосив Петро Шев’як.

В межах заходу відзначили працівників закладів загальної середньої освіти, дошкільної та позашкільної освіти громади – подяками Міністерства освіти та науки України, Департаменту освіти ЛОВА, відділу освіти Дрогобицької міської ради, які вручили заступник міського голови Юрій Кушлик, спільно з начальником відділу освіти. Також було вручено подяки від міської організації профспілки працівників освіти.

Упродовж вечора неповторні вокальні та танцювальні номери для педагогів дарував колектив Заслуженого Прикарпатського Ансамблю пісні та танцю України «Верховина».

Захід носив благодійний характер – у фойє народного дому тривав збір коштів на підтримку Збройних Сил України. Ведучими заходу виступили Уляна Воят та Іван Сех.

Перейти до вмісту