Увага! Розпочинається  навчання за професією «Продавець непродовольчих товарів».

17:48 11 Серпня 2021

Дрогобицький міськрайонний центр зайнятості  інформує,  що 27.08.2021р. розпочинається  навчання  за професією «Продавець непродовольчих товарів»  розряд 3. Навчання буде проходити у  Львівському ЦПТО ДСЗ  за адресою м.Львів, вул.Княгині Ольги,122.

Стислий зміст навчальної програми: Товарознавство непродовольчих товарів. Організація та технологія торговельних процесів. Реєстратори розрахункових операцій.

Навчання здійснюється під конкретне замовлення роботодавців з гарантованим працевлаштуванням.

Наші контакти: вул.П.Орлика, 3а, м.Дрогобич, 82100, тел. (03244) 2-71-88

Завдання та обов’язки продавця непродовольчих товарів.

Обслуговує покупців, показує товари, демонструє їх в дії, консультує щодо конструктивних особливостей окремих видів товарів, їх призначення, властивостей, якості, правил догляду за ними, цін, стану моди поточного сезону. Здійснює відмірювання, зважування, підрахування вартості покупки, зчитує сканером штрихкодові позначки товару, відбиває вартість покупки на електронному контрольно-касовому апараті (ЕККА) (або перевіряє реквізити поданого чека), видає покупку. Готує товар до продажу, розпаковує, розглядає зовнішній вигляд виробу, комплектує, перевіряє

Експлуатаційні властивості, підпрасовує.

Готує робоче місце: перевіряє наявність та справність торгово-технологічного обладнання, інвентарю та інструментів, готує до роботи ЕККА або контрольно-касову книгу, отримує і готує пакувальний матеріал. Розміщує та викладає товари за групами, видами, сортами з урахуванням товарного сусідства, частоти попиту та зручності роботи. Заповнює та прикріплює ярлики ціни. Оформляє прилавкові вітрини. Підраховує гроші (чеки) та здає їх в установленому порядку. Звіряє суму реалізації з показаннями касового лічильника. Прибирає нереалізовані товари і тару. Готує товари до інвентаризації.

Повинен знати: асортимент, якісні характеристики товарів певної групи та виробників товарів, зберігання, технічні можливості, ознаки браку; умови експлуатації, гарантійні терміни служби, перелік додаткових послуг, що надаються покупцеві; перелік товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню); правила підготовки товарів до продажу; способи показу і упакування товарів; принципи розміщення, викладки товарів і оформлення прилавкових вітрин; правила розшифрування артикулів, штрихового коду товару; прийоми підбору, примірки, відмірювання, відрізу, комплектування товарів; шкали розмірів і правила їх визначення; правила зберігання товарів і терміни їх реалізації; порядок використання товарно-касових книг; правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, ЕККА, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, їх призначення та використання в торгово-технологічному процесі; порядок розрахунку з покупцями; правила поводження з тарою; порядок обміну товарів; правила продажу непродовольчих товарів; правила торговельного обслуговування населення; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Здобувши професію «продавець непродовольчих товарів» слухачі курсів матимуть можливість як працевлаштуватись так і започаткувати власну справу.

 

Перейти до вмісту