Увага!  Навчання за професією «Фермер»

16:17 22 Лютого 2021

У січні 2019 року Львівський центр ПТО ДСЗ отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності за професією «Фермер». Ця професія з кожним роком набуває все більшої актуальності на ринку праці, позаяк зміни, що відбуваються останнім часом в аграрному секторі економіки Львівщини, направлені на підтримку та розвиток малих і середніх фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Інформуємо про можливість підготовки фахівців на базі Львівського ЦПТО ДСЗ як за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття так і за власні кошти за професіями що актуальні для місцевого ринку праці.

З метою збору інформації щодо потреби у підготовці кваліфікованих працівників для сільського господарства та визначення сільськогосподарського напряму діяльності певної території (населеного пункту) для створення цільових програм навчання проводиться опитування . Анкета-опитувальник      знаходиться за посиланням https://forms.gle/r7NyR3eJgUw6GMVh8. Звертаємо увагу, що анкети повинні виповнюватися виключно в електронному вигляді, оскільки процес їх опрацювання автоматизований. Результати опитування будуть враховані під час формування груп за професією «Фермер» та/чи курсів підвищення кваліфікації цільового призначення певного напряму.

До вашої уваги навчальний план за професією «Фермер» (додаток).

Наші контакти: вул.П.Орлика, 3а, м.Дрогобич, 82100,

тел (03244) 2-71-88

Додаток

 Навчальний план

 Професія: 6131Фермер

Кваліфікація: фермер 6-го розряду

Загальний фонд навчального часу 850  годин

гальний фонд

№ з/п Навчальні предмети Кількість годин
усього з них на лабораторно-практичні роботи
1

Загальнопрофесійна підготовка

95 32
1.1 Інформаційні технології 15 12
1.2 Основи правових знань 30  
1.3 Основи галузевої економіки та підприємництва 45 20
1.4 Резерв часу 5  
2 Професійно-теоретична підготовка 225 100
2.1 Технології виробництва, зберігання й переробки сільськогосподарської продукції у фермерському господарстві 90 36
2.2 Механізація виробництва, зберігання й переробки сільськогосподарської продукції у фермерському господарстві 105  

64

 

2.3 Охорона праці 15  
2.4 Екологічна безпека в сільськогосподарському виробництві 15  
3 Професійно-практична підготовка* 492  
3.1 Виробниче навчання 180  
3.2 Виробнича практика 312  
4 Консультації 30  
5 Державна кваліфікаційна атестація 8  
6 Загальний обсяг навчального часу (без п.4) 820 132

  

*Професійно-технічний  заклад  освіти, підприємство, установа, організація мають право , відповідно до змін у техніці, технологіях, організації праці тощо, самостійно визначати варіативний компонент змісту професійно-технічної освіти у робочих навчальних планах (до 20 відсотків у межах загального часу)  та робочих навчальних програмах (до 20 відсотків навчального предмета і виробничого навчання).

           Навчання  теоретичного  курсу буде проводитись в навчальних класах Львівського ЦПТО ДСЗ, а виробниче навчання та виробнича практика на базі сучасних підприємств та фермерських господарств області.

 Загальнопрофесійна підготовка (95год.),

акценти на такі теми :

  • Фермерське господарство, правила його створення та функціонування;
  • Права і обов’язки найманого працівника та роботодавця;
  • Земельне законодавство;
  • Організаційно-правові форми суб’єктів підприємницької діяльності в агробізнесі.
  • Юридична відповідальність у сфері підприємництва;
  • Економічні засади функціонування фермерських господарств
  • Основні економічні показники діяльності фермерських господарств;
  • Економічні та правові засади підприємництва та агробізнесу;
  • Започаткування власного бізнесу;
  • Робота з Internet-магазинами галузевого спрямування, пошук товарів, пропозиція власного продукту.

Професійно-теоретична підготовка (225год),

акценти на такі теми :

  • Технології і механізація вирощування, зберігання й переробки зернових, зернобобових,технічних, овочевих культур;
  • Технології і механізація виробництва й зберігання яловичини, свинини, продукції птахівництва, кормів;
  • Технології вирощування і механізація, зберігання й переробки плодів і ягід, овочевих культур і картоплі;
  • Основи безпеки праці в галузі с/г господарства;
  • Основні екологічні проблеми при веденні товарного с/г виробництва.

Професійно-практична підготовка (492год),

акценти на закріплення теоретичних знань на практиці:

  • Вивчення технологічних ліній, основних машин і механізмів з вирощування, переробки і зберігання різних культур, картоплі,плодів  і ягід;
  • Вивчення технологічних ліній, основних машин і механізмів з вирощування, переробки і зберігання яловичини, свинини, продукції птахівництва.
  • Підбір і підготовка машин і механізмів;
  • Організація проведення технічного обслуговування;
  • Контроль якості виконання робочого процесу.
Перейти до вмісту