Пам’ятка щодо виробництва та реалізації харчових продуктів у разі відсутності електроенергії
У зв’язку з віяловими відключеннями систем електропостачання, що в свою чергу впливає на виробництво та/або обіг харчових продуктів Дрогобицьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області рекомендує операторам ринку харчових продуктів у разі відсутності електропостачання задіювати альтернативні джерела енергозабезпечення та дотримуватись правил безпечного зберігання та реалізації харчових продуктів, а саме:
– зберігати лише в холодильнику, обов’язково дотримуватись термінів їх зберігання;
– зберігати продукти харчування тільки у спосіб та при дотриманні температурних режимів, зазначених на упаковці, у встановлений виробником термін та відповідно до вимог нормативних документів.
Також слід зазначити, що охолоджені або заморожені продукти харчування можуть бути небезпечними для вживання в разі відключення електроенергії.
Харчування – це найважливіший соціальний фактор, що визначає здоров’я населення.
Однак, продукти харчування при певних умовах, а особливо у теперішній час, можуть стати причиною різних кишкових інфекцій і харчових отруєнь. Щоб харчові продукти були безпечними, вони повинні відповідати діючим санітарним правилам та нормам.