Інформуємо про навчання касира торговельного залу
Касир торгівельного залу – кваліфікований фахівець для роботи на сучасних підприємствах торгівлі, в супермаркетах та універсамах. Професія продавця продовольчих товарів, касира торгівельного залу, відноситься до сфери обслуговування та торгівлі. Це робота з людьми, робота нелегка, але дуже цікава. Діяльність продавця продовольчих товарів, касира торгівельного залу – пов’язані з умінням прийняти товари від постачальника, підготувати їх до продажу, рекламувати товари, проводити розрахунки, а головне – довести якісний товар до покупця, повністю задовольнити його потреби.
Повинен знати:
- порядок виконання касових операцій;
- правила розрахунку із споживачами;
- порядок одержання, зберігання та видавання коштів;
- ознаки платоспроможності державних грошових знаків;
- асортимент та роздрібні ціни на товари, що є у продажу; правила продажу продовольчих (непродовольчих) товарів
- правила експлуатації сучасних видів ЕККА;
- правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої
- санітарії та особистої гігієни.
Повинен уміти:
- перевіряти справність електронного контрольно-касового апарату,
- заправляти контрольну і чекову стрічки, записувати показання лічильників,
- переводити нумератор на нулі, встановлювати датер;
- одержувати розмінну монету в кількості, необхідній для розрахунку із
- споживачами, і розміщувати її в касовій шухляді;
- ознайомлюватися з асортиментом наявних товарів, виробів і цінами на них;
- вести розрахунки із споживачами за товари, вироби та послуги,
- підраховувати вартість покупки, отримувати гроші, пробивати чек, видавати здачу;
- повертати гроші за невикористаний чек;
- усувати дрібні неполадки електронного контрольно-касового обладнання;
- підраховувати гроші і здавати їх в установленому порядку;
- звіряти суми реалізації з показаннями касових лічильників.
Навчання розпочинається 30.10.2020р за адресою м.Львів Княгині Ольги22 ЦПТО