Дух Франка та бойківська кухня: Нагуєвичі відвідав знаний ресторатор Євген Клопотенко
Відомий ресторатор, шеф-кухар та дослідник української кухні Євген Клопотенко відвідав Батьківщину українського Каменяра – село Нагуєвичі.
Почесного гостя в ДІКЗ «Нагуєвичі» зустріли: керівник комплексу Богдан Лазорак спільно із командою хранителів Франкової спадщини. Для Євгена Клопотенка, найперше, провели екскурсію Музейно-історичним комплексом, а також організували відвідини батьківської хати, де народився й зростав Іван Франко. Не забули і про стародавню кузню – гордість Якова Франка.
Атмосфера часів Каменяра викликала щире захоплення в почесного гостя, який цікавився та розпитував в музейних працівників про сім’ю Франка, їхні вподобання та звісно любов до української кухні.
Не обійшлося і без пригощень. Музейна команда хранителів садиби Івана Франка організувала для Євгена Клопотенка бойківський стіл з підпеньками з Радичевого лісу, пирогами зі шкварками, мацянкою з білих грибів і узваром з Франкового саду. Усі страви припали до смаку відомому ресторатору.
Євген Клопотенко зазначив, що на часі створити страву, яка б асоціювалась з Франком та його малою Батьківщиною – Нагуєвичами. У свою чергу Богдан Лазорак зауважив, що скоро буде презентовано бойківські традиції та кухню тих часів у спеціальному унікальному проєкті.
На завершення відвідин Франкового краю – Євгену Клопотенку презентували вудочку з ліщини зі старовинним поплавком часів Франка, якою вудили карасів у ставищах сам Франко і його брат Захар.
Зазначимо, Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» продовжує бути місцем, яке не тільки береже історію та дух Франка, але й осередком культурних зустрічей та зародження цікавих проєктів.