175,7 тис. грн перераховано для 395 мешканців м.Дрогобича у жовтні.

12:51 22 Жовтня 2020
У місті працюють декілька комплексних програм соціального спрямування, серед яких – програма соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями.
У жовтні в межах цієї програми 82,3 тис. грн виплачено 205 особам, що відносяться до таких категорій громадян:
✔️особи з інвалідністю I групи (лежачі);
✔️особи з інвалідністю I групи по зору;
✔️сім’ї, в яких зареєстровано двоє і більше непрацюючих осіб з інвалідністю, серед яких є особи з інвалідністю I або II групи або діти з інвалідністю;
✔️одинокі непрацюючі особи з інвалідністю I-II груп;
✔️сім’ї, в яких виховуються діти із діагностованим дитячим церебральним паралічем;
✔️особи, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Міська комплексна програма соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями передбачає виплату пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
У жовтні з міського бюджету виділено 8,6 тис. грн для покриття пільг.
Також у Дрогобичі працює програма соціального захисту осіб з числа необґрунтовано репресованих, воїнів УПА і членів їхніх сімей, на виконання якої призначається щомісячна доплата до пенсії учасникам національно-визвольних змагань, членам Дрогобицької станиці Братства ОУН-УПА, а також адресні допомоги політичним в’язням та особам, які реабілітовані як жертви репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років.
Назагал сума виплати за вересень складає 17,4 тис. грн.
Незважаючи на постійну увагу міської влади до малозахищених верств населення, багато людей звертається до міського голови за фінансовою допомогою. Рішення про призначення допомоги ухвалюється на засіданнях постійно діючої міської комісії, до компетенції якої входить розгляд таких заяв. Звернень багато, і кількість їх дедалі зростає. За вересень 2020 року подано 50 заяв. Виплата даної адресної допомоги нараховує 28,9 тис. грн.
Додатково, у жовтні з нагоди відзначення Дня захисника України, Міжнародного дня білої тростини та Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози виділено адресну матеріальну допомогу на суму 34,5 тис. грн. Загальна кількість отримувачів 69 осіб.
Особлива увага приділяється учасникам антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), членам родин загиблих та родин Героїв Небесної Сотні.
У межах міської програми у жовтні призначено одноразову грошову допомогу родині загиблого учасника АТО та особам з інвалідністю, що отримали захворювання під час проведення АТО на суму 4 тис. грн.
Загальна сума виплат за вересень 2020 року становить 175,7 тис. грн.
Перейти до вмісту