Ковід на Дрогобиччині продовжує набирати обертів: кількість недужих зростає

14:29 13 Березня 2023

На Дрогобиччині який тиждень поспіль фіксують зростання кількості недужих на ковід. Таку інформацію 13 березня на щотижневій апаратній нараді озвучив керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. Так, за останні сім днів, ковідну недугу діагностовано у 65 пацієнтів. Із них троє недужих – діти. Із цієї кількості інфікованих – 32 осіб станом на ранок 13 березня перебувають в стаціонарі інфекційного відділу Стебницької міської лікарні. Троє осіб – в реанімації.

Позаминулого тижня кількість ковідних пацієнтів становила 53 особи, серед них була одна дитина.

Хочу відзначити, що незважаючи на систематичне зростання кожного тижня кількості недужих на ковід, за останні сім днів спостерігаємо, що потрішки зменшується кількість ушпиталених осіб. Це свідчить, що недуга в багатьох протікає в легкій формі. Тому закликаю мешканців найперше берегти себе та при виявленні симптомів хвороби залишайтесь дома та зверніться за медичною допомогою до свого сімейного лікаря, – додає Володимир Чуба.

Зважаючи на збільшення ковідних недужих – в розпалі й вакцинальна кампанія. За інформацією медиків – пункти вакцинації у Дрогобичі традиційно працюють в центральній міській поліклініці, поліклінічному відділенні на вулиці Пилипа Орлика, у Стебницькій та районній поліклініках. Там наявна вакцина CoronaVac та Pfizer.

Однак, лікарі додають, що наразі буму в пунктах вакцинації не спостерігають.

Медики наголошують та закликають – вакцинацію в першу чергу слід зробити особам похилого віку та людям, які мають супутні хвороби, щоб вберегти себе від ускладнень ковідної недуги.

Перейти до вмісту