Підсумки акції «Подаруй бібліотеці книгу» та презентація фоліантів із автографами авторів: у Бібліотеці імені В. Чорновола відбулась літературна імпреза

13:28 8 Березня 2023

3 березня, у Всесвітній день письменника, у Дрогобицькій міській бібліотеці імені В’ячеслава Чорновола відбулась презентація книг з автографами. Імпреза зібрала чимало поціновувачів літературних доробків та любителів друкованого слова. Передувала цій події – цікава Всеукраїнська акція «Подаруй бібліотеці книгу». Її на наших теренах ще у липні започаткував відділ культури та мистецтв Управління культури та розвитку туризму ДМР, зокрема Леся Татарська. Завдяки цій акції фонд бібліотеки Дрогобича поповнився близько 3000-а тисячами нових видань, безліч з яких були підписані авторами, які їх щедро презентували нашій книгозбірні.

Захід із презентації книг розпочали хвилиною мовчання за всіма полеглими воїнами у супроводі муніципального камерного хору “Легенда”. Запрошеною гостею та модератором заходу була відома українська письменниця жанру фентезі Дара Корній. Комунікація між письменницею та присутніми виглядала наступним чином – бібліотекарі брали будь-яку книгу з виставки, а Дара Корній коментувала, що їй відомо про автора книги та розповідала про його творчу манеру стилю.

У наш час дуже важливо мати таку підтримку, як книга. Щоб мати змогу у ній розчинитись і забутись. Новини, які ми споживаємо щодня дуже впливають на нас, на наше самопочуття та здоров’я. Книга ж – це той елемент, який виводить людей на світло і дає надію на те, що добро обов’язково переможе зло, – зазначила Дара Корній.

Як розповіла керівник бібліотечної системи Марта Андрусик – у підсумку зустрічі зародилась нова креативна ідея – колекціонувати дарчі побажання та автографи від авторів у центральній книгозбірні міста. Для цього бібліотекарі створили “Філографічну книгу”, в якій і будуть це зберігати. Новою формою роботи також будуть відео-побажання від авторів. Розпочала цю цікавинку Вероніка Мосевич, авторка книги «Біжи, Мартусю», яку нещодавно презентувала як подарунок міській бібліотеці для дітей.

Перейти до вмісту