10300 гривень — ціна «розваг» вандалів у парку біля Народного дому імені Івана Франка. ФОТО

0:00 17 Лютого 2017

IMG_4399

Тиждень тому у парку біля Народного дому імені Івана Франка невідомими особами було знищено всі 14 ліхтарів зовнішнього освітлення. За підрахунками КП «Комбінат міського господарства» на відновлення пошкоджених ліхтарів — заміну нових плафонів та оплату праці, необхідно виділи 10300 гривень. Про це повідомив керівник підприємства Андрій Янів.

Про «розваги» вандалів сьогодні говорили під час чергового засідання сесії Дрогобицької міської ради. Як повідомив секретар ради Олег Хрущ, ще минулого року на його депутатський запит в парку біля Народного дому імені Івана Франка було відреставровано ліхтарі зовнішнього освітлення та вперше за багато років відновлено освітлення у вечірній час. Згодом у парку встановили сміттєві урни, відреставрували лавки та облаштували дитячий майданчик. У зв’язку з тим, що в даному парку неодноразово були знищені не тільки ліхтарі, а й сміттєві урни, і вже тиждень відсутнє освітлення, секретар ради висловив своє занепокоєння щодо долі дитячого майданчика.

Депутат від округу Роман Грицай звернувся до міського голови з проханням посприяти у встановленні камер відеонагляду в цьому парку, що дасть можливість виявити вандалів, які там постійно орудують.

Обговорюючи ситуацію з проявами вандалізму в місті, було згадано парк на вулиці Івана Франка, площу Тараса Шевченка, де також знищено об’єкти зовнішнього освітлення.

В підсумку, Олег Хрущ заявив, що відповідальність за прояви вандалізму у місті Дрогобичі несуть правоохоронні органи.

Своєю чергою міський голова Дрогобича Тарас Кучма дав доручення відповідним службам відновити освітлення та пошкоджені ліхтарі у якомога стислі строки.

IMG_4393

IMG_4394

IMG_4395

IMG_4397

IMG_4398

IMG_4400

IMG_4401

IMG_4403

IMG_4404

IMG_4407

Перейти до вмісту