Ірина Гримак у Дрогобичі. Про що говорили?

17:06 23 Грудня 2020

У середу, 23 грудня, до Дрогобича завітала очільниця Львівської обласної ради Ірина Гримак.

У Дрогобицькій міській раді Ірина Гримак зустрілася з очільниками громад Дрогобицької, Східницької, Бориславської, Трускавецької та Дрогобицького району.

Очільники поспілкувалися про майбутнє Львівщини, адмінреформу, бюджет, освітню і медичну субвенції, дорожній фонд, проєкти, культурну спадщину, роботу Асоціації рад, співпрацю з Урядом та іноземними партнерами.

Щодо Дрогобиччини, то посадовці та присутні керівники галузі охорони здоров’я вирішували долю Дрогобицької районної лікарні, яку планують передати на баланс Дрогобицької ОТГ. Про ситуацію доповів начальник відділу охорони здорв’я ДМР Володимир Чуба. Голова Дрогобицької громади Тарас Кучма зазначив, що заклади охорони здоров’я, які є на територіях інших ОТГ, але є у Дрогобицькому районі, повинні бути передані на баланс відповідних ОТГ та фінансуватися з бюджету цих ОТГ. У Дрогобицької ОТГ коштів на утримання всієї мережі районної лікарні не буде, і взагалі така передача не є справедливою. З цим погодилися й присутні очільники громад. Завтра це питання будуть вирішувати на засіданні районної ради з урахуванням побажань керівників ОТГ.

«Я прийшла, щоб вам допомогти. Важливо правильно спрямувати напрямки, стратегії і бажання, що ми хочемо досягти. Гуртуємося і рухаємося вперед», – Ірина Гримак.

Перейти до вмісту