Інформуємо щодо надання реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю

11:38 15 Березня 2021
Постановою Кабінету Міністрів України від 20.01.2021 №30 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2020 №309. Цим Порядком визначається механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Реабілітація дітей з інвалідністю”.
Основні зміни:
🔸 Реєстрація заяв, а також визначення черговості надання реабілітаційних послуг проводиться в порядку надходження заяв.
🔸 Першочергово реабілітаційними послугами забезпечуються відповідно до поданих заяв діти, які не були забезпечені ними в попередньому бюджетному році внаслідок відсутності бюджетних коштів або у зв’язку з довготривалою хворобою дитини.
🔸 Якщо під час перебування на обліку закінчується строк дії індивідуальної програми реабілітації, така програма підлягає перегляду.
🔸 Місцевий орган не пізніше ніж за п’ять робочих днів до початку надання реабілітаційних послуг у реабілітаційній установі у порядку черговості та в межах кошторисного призначення укладає двосторонній договір з реабілітаційною установою. Копія договору надається одному з батьків дитини чи її законному представнику або супроводжуючій особі.
Гранична вартість реабілітаційних послуг не змінилася, на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень.
Зацікавленим батькам (законним представникам) необхідно ознайомитися з «Переліком реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я», який розміщений на сайті Мінсоцполітики за посиланням 👉 https://www.ispf.gov.ua/…/perelik-reabilitacijnih-ustanov
або в управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької міської ради за адресою:
🏫 м.Дрогобич, пл.Ринок, 1 або за телефоном 41-06-14
🏫 м.Стебник, вул.Симоненка, 24 або за телефоном 44-10-09
Інформація про кількість зареєстрованих заяв і черговість надання реабілітаційних послуг станом на 15.03.2021 року👇
Перейти до вмісту