Інспекторський склад сектору з питань праці ДМР співпрацю з суб`єктами господарювання вимушено веде дистанційно

11:29 17 Липня 2020

В умовах функціонування карантинних обмежень в нашому місті, запроваджених законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», згідно якого забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, інспекторський склад сектору з питань праці Дрогобицької міської ради режим роботи вимушено змінив на дистанційний.

В телефонному режимі надаються консультації працівникам, щодо їх прав та соціальних гарантій, а також про механізми їх захисту. За консультаціями та роз’ясненнями щодо вимог чинного законодавства звертаються і роботодавці. Їх цікавлять вимоги нормативно-правових актів в умовах роботи на час карантину.

Також проводиться робота по уточненню реєстрів юридичних та фізичних осіб, які здійснюють господарську діяльність в транспортній та будівельних сферах на території міста, з метою продовження в подальшому, після відміни карантину, інформаційної та роз’яснювальної роботи з зазначеними суб’єктами щодо легалізації найманої праці та про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Разом з тим, на виконання доручення міського голови, відновлено інформаційно – роз’яснювальну роботу шляхом безпосередніх візитів до суб’єктів господарювання. Роботодавців консультуємо щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства про працю та охорону праці.

Крім того, враховуючи продовження карантинних заходів на території міста, таких як заборона масових заходів, роботу комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення призупинено. Однак, нами проводиться активна робота з роботодавцями дистанційно: телефоном, онлайн, через соціальні мережі про необхідність виплати заробітної плати найманим працівникам не менше законодавчо встановленого розміру.

Інформаційно-роз’яснювальна робота спонукає роботодавців поглянути під іншим кутом зору на стиль ведення свого бізнесу та згадати про соціальну відповідальність перед своїми працівниками. І як наслідок, станом на 01.07.2020 року кількість роботодавців «мінімізаторів», суттєво зменшилась і становить 60 при 96 станом на початок червня.

Сектор з питань праці ДМР

Перейти до вмісту