Інклюзивно-ресурсний центр у Дрогобичі: Успіхи та досягнення за перший рік роботи

14:19 30 Жовтня 2019

Вже через декілька тижнів, 17 листопада, виповниться рік, як у Дрогобичі функціонує Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами.

Відкрили Інклюзивно-ресурсний центр у приміщенні Дрогобицької гімназії №5.

Саме тут з дітками, які мають особливі потреби, супровід дітей з особливими освітніми проблемами від 2 до 18 років здійснюють вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, практичні психологи та вчитель-реабілітолог.

Коли у Дрогобичі відкривали ІРЦ, він був єдиний в регіоні. Батьки були змушені возити своїх дітей до Львова, оскільки ближче не було установи. Тому керівництво міста вжило всіх заходів, аби такий заклад з`явився у місті.

Зараз на території школи та Центру вже відкрито тренажерний майданчик.

 

Як зазначає керівник Інклюзивно-ресурсного центру Ірина Шустова, сьогодні у центрі обслуговуються 33 дітей з особливими потребами.

“Станом на сьогодні ми маємо у Дрогобичі 4 заклади дошкільної освіти з інклюзією, де послуги надаються 15 дітям. У 7 закладах середньої освіти є 23 інклюзивні класи, де послуги надають 32 дітям. У школах функціонують команди супроводу. Діти мають змогу на місцях отримувати послуги логопеда, психолога, дефектолога. Також ми проводимо семінари. 25 жовтня провели масштабну конференцію за участі представників закладів корекційного розвитку.”, — зазначає Ірина Шустова.

Загалом на черзі в ІРЦ перебуває 220 дітей.

Перейти до вмісту