Із сесії міської ради: депутатські запити та звернення

14:47 9 Вересня 2021

Сьогодні, 9 вересня, відбулась чергова XIII сесія Дрогобицької міської ради. Засідання традиційно розпочалось з депутатської розминки і декількох виступів та звернень.

Розпочали з болючого. Секретар Дрогобицької міської ради Орест Каракевич висловився з приводу різкого підвищення тарифів на газ, яке чекає усіх нас з початком нового опалювального сезону. Так як новий тариф зростає більш ніж удвічі для бюджетних установ, відповідно в рази зростуть витрати місцевого бюджету на опалення.

Якщо держава не стабілізує ціну на газ, або ж не передбачить дотації з держбюджету – то бюджетні установи або залишаться взимку без опалення, або доведеться витратити на їх опалення всі гроші бюджету розвитку, забравши фінансування з інших об’єктів.

«Реалії такі, що ми через місяць матимемо бунти під міською радою. Люди не будуть розбиратись в тому, хто винен у таких тарифах, – вони просто прийдуть сюди. І що ми будемо робити тоді ніхто не знає..» – зазначив Орест Каракевич.

Згодом декілька депутатів виступили зі зверненнями.

Депутат від фракції «Пропозиція» Павло Цвігун виступив з ідеєю присвоєння звання почесного громадянина міста Валерію Скотному – екс-ректору Дрогобицького Державного Педагогічного університету ім. Івана Франка, який зробив величезний вклад в розвиток університету. Депутат вже зареєстрував відповідну петицію.

Представник РУХ-у Роман Курчик мав доволі довгий виступ про релігію та необхідність активнішого залучення влади до відзначення релігійних свят та й загалом до богослужінь в місцевих церквах.

Ще один представник РУХ-у в Дрогобицькій міській раді Богдан Звір порушив актуальне питання щодо необхідності встановлення додаткових камер по місту, задля попередження ДТП та порушень правил дорожнього руху. Зокрема мова йшла про перехрестя на вулиці Стрийській.

«Наразі в рамках затвердженої програми, було встановлено камери відеоспостереження в найбільш пріоритетних місцях. Місця встановлення визначались за поданням поліції. Ця програма продовжує діяти, тому наступні важливі локації нашого міста також з часом будуть обладнані камерами» – прокоментував питання заступник міського голови з питань ЖКГ Роман Москалик.

Це питання буде додатково обговорене на комісії з питань безпеки дорожнього руху.

Також на сесію прийшов голова Дрогобицької міської організації «Ветерани України» Олександр Чугаєв, який виступив зі зверненням – проти демонтажу монументу «Вічний Вогонь» у Дрогобичі. Начебто його «демонтаж не відповідає законодавству про декомунізацію, а там нема жодного комуністичного символу..».

Нагадаємо, наразі міською радою було проведено публічні громадські обговорення цієї теми. Впродовж місяця люди мали можливість висловити свої думки. Зараз радою має бути створено робочу групу, яка займатиметься детальним вивченням цього питання та розглядом існуючих пропозицій.

Перейти до вмісту