Як творчі колективи Дрогобича можуть стати елементом креативної економіки

19:51 16 Лютого 2023

У період війни росії проти України культурний фронт активно долучається до наближення перемоги. У місті проводять різноманітні мистецькі заходи. Творчі колективи Дрогобича дають концерти не лише для містян та гостей громади, а й закордоном. Всі заходи спрямовані на збір допомоги для ЗСУ.

Яким культурне середовище буде у післявоєнний період? Які виклики та проблеми існують сьогодні? Як розвиваються колективи міста? Промоція Дрогобича на міжнародній арені та відгуки партнерів. Про це та інше говоритимуть під час експертного круглого столу, який відбудеться у ДІЯ Центрі 17 лютого о 14 годині. Ініціює засідання депутатська фракція Народного Руху України у Дрогобицькій міській раді.

Організаторами та партнерами заходу виступають Управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій, Управління культури та розвитку туризму, Управління інвестицій та економічного розвитку, КУ «Інститут міста Дрогобича».

Депутати переконані, що культура – основа державотворчості. Сьогодні вагома частина бюджету скеровується на функціонування закладів культури у громаді.

Також наслідком налагоджених ділових зв’язків, є візити творчих колективів до партнерських міст закордоном. До прикладу, недавно відбувся візит ансамблю «Верховина» до міст Битома та Кракова. Гідно Дрогобич представили й у Хорватії з нагоди річниці до дня народження Івана Франка та першого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи.

Отож вже завтра під час засідання експертного круглого столу, куди запрошено керівників мистецьких колективів та закладів культури, будуть напрацьовувати пропозиції до Стратегії креативної економіки міста Дрогобича.

Перейти до вмісту