«Як ложкою дьогтю можна зіпсувати бочку меду»: при розподілі хромбуків від ЛОВА керівництво РВА Дрогобицьку територіальну громаду обділило

16:05 1 Листопада 2022

Війна вносить свої корективи у навчання українських школярів. Із початком цього освітнього року більшість шкіл Дрогобича та територіальної громади через часті повітряні тривоги змушені навчатись у змішаному форматі – очно та дистанційно. Щоб полегшити роботу педагогів та школярів – цими днями Департамент освіти і науки Львівської ОВА скерував 170 хромбуків для п’яти територіальних громад Дрогобицького району. Зокрема, Дрогобицької ТГ, Меденицької, Східницької, Бориславської та Трускавецької . Техніка працює на базі операційної системи Chrome, її основне призначення для роботи в форматі дистанційного навчання. Основним критерієм при розподілі ноутбуків у ЛОВА була кількість учнів в районах.

Розподіл комп’ютерної техніки на місцях, зокрема для Дрогобицького району, ЛОВА доручило Дрогобицькій РВА.

Як розповів керівник відділу освіти ДМР Віталій Вовків – у Дрогобицькій територіальній громаді навчається 12 609 учнів, у Меденецькій – 1 793, в Східницькій – 1 534, Бориславській – 4 570, Трускавецькій – 3 616 школярів.

Зважаючи на це, Дрогобицька територіальна громада, за словами Віталія Вовківа, мала отримати 89 хромбуків.

При врученні в Дрогобицькій РДА комп’ютерної техніки для педагогів нашого міста та територіальної громади ми отримали лишень 80 ноутбуків. Виходить, що 9 хромбуків нам недодали із незрозумілих причин. Оскільки в рекомендації Департаменту освіти на науки ЛОВА чітко вказано – здійснити розподіл до кількості учнів у громаді. Беручи до уваги число школярів у нашій громаді – 12 609 учнів ми мали отримати 89 ноутбуків. Проте, на власний розсуд керівництво Дрогобицької РДА вирішило здійснити розподіл комп’ютерної техніки. Відтак 9 ноутбуків, призначених для нашої ТГ швидше за все, скерували на потреби іншої громади, тим самим обділивши Дрогобицьку територіальну громаду. Натомість висловлюю щиру подяку керівництву ЛОВА Максиму Козицькому та керівнику Департаменту освіти та науки ЛОВА Олегу Пасці за поповнення матеріально-технічної бази освітніх навчальних закладів Дрогобицької ТГ, які безумовно стануть у нагоді нашим педагогам, – коментує керівник відділу освіти Дрогобича Віталій Вовків.

За підрахунками відділу освіти Дрогобицької міської ради, зважаючи на кількість учнів в територіальних громадах, хромбуки мали отримати в такій кількості:
Трускавецька ТГ – 25, натомість отримали 29 хромбуків,
Бориславська ТГ – 32, а отримали 34 хромбуки,
Меденецька ТГ – 13, а отримали – 12 хромбуків,
Східницька ТГ – 11, а отримали – 15 хромбуків.

Додамо, передачу нової техніки для освітніх та навчальних закладів територіальних громад, ініціювало Міністерство освіти і науки України, спільно із Державною науковою установою “Інститут освітньої аналітики”, Освітнім Кластером у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Міжнародною неурядовою організацією “Save the children” та компанії Google.

Перейти до вмісту