Як зберегти та розвивати спорт в умовах війни: у Ратуші зустрілись представники спортивних клубів Дрогобича

10:26 29 Червня 2022

У Ратуші провели зустріч з представниками спортивних організацій та обговорили розвиток фізичної культури та спорту в громаді. Захід організував відділ з питань фізичної культури та спорту Дрогобицької міської ради.

У вівторок, 28 червня, у світлиці зібрались спортсмени, тренери, керівники спортивних клубів та організацій Дрогобича, які працюють в різних видах спорту та разом формують спортивну спільноту нашої громади.

Фізична підготовка є надзвичайно важливою. Особливо це актуально зараз, адже вона рятує життя нашим захисникам. Ті люди, які займаються спортом, є набагато більш підготовлені, загартовані, дисципліновані та мотивовані на перемогу. Тому завданням кожного тут присутнього є прививати любов до спорту та активного способу життя, – наголосив на початку зустрічі міський голова Тарас Кучма.

З вітальним словом виступив також заступник міського голови Андрій Ковч.

Керівниця відділу фізичної культури та спорту Оксана Сотрихіна представила присутнім презентацію, в якій виокремила акценти розвитку спорту в Дрогобицькій громаді, існуючі на сьогоднішній день проблеми та шляхи їх вирішення.

Незважаючи на те, що в нас проводиться досить багато заходів, наша молодь недостатньо активна. Я дуже хочу, щоб ми над цим працювали. Не кожен одноосібно у своїх видах спорту, не я в своєму кабінеті, а всі разом, – зазначила Оксана Сотрихіна.

Серед проблем розвитку спорту виокремили: низьку зацікавленість та мотивацію серед населення, слабку інформаційну кампанію пропаганди спорту, незадовільне матеріально-технічне та фінансове забезпечення, слабкий розвиток спортивної медицини. Окремо по кожному з питань було обговорено шляхи їх вирішення.

Учасники зустрічі також мали змогу виступити з короткими доповідями. Кожен бажаючий розповів про роботу в конкретному виді спорту, про досягнення своїх підопічних спортсменів та висловили своє бачення розвитку спорту в Дрогобицькій громаді загалом.

Насправді я приємно подивований, що в такий складний час, ми ще маємо фінансування. Однак мусимо бути готові до того, що воно може припинитись. Тому зараз мова не може йти про нові види спорту чи нові проекти. Наше завдання зараз – зберегти те, що маємо, щоб не втратити того, що ми вже напрацювали та не дати занепасти нашому спорту, – наголосив під час доповіді директор СДЮШОР з велоспорту «Медик» Павло Попович, вихованці якого вже тричі виборюють призові місця в Польщі та обходять в майстерності навіть дорослих іноземних спортсменів.

Також з доповідями виступили голова обласного осередку карате-кіокушинкай «Боривітер» Олександр Золочевський та керівник Федерації хортингу Денис Іваницький.

Про перспективи та пропозиції щодо розвитку масового спорту, спорту вищих досягнень та спортивної інфраструктури виступили президент муніципальної футбольної команди «Галичина» Юрій Кушлик, заступник декана з соціальної роботи інституту фізичної культури і здоров’я ДДПУ ім. Івана Франка Олександр Лемешко, голова Федерації настільного тенісу Олег Дацюк.

А про можливості реалізації проектів спортивного спрямування присутнім розповів менеджер КУ «Інститут міста Дрогобича» Тарас Перхун.

Серед ідей, озвучених в ході зустрічі, було обговорено важливість утримання та обслуговування спортивних майданчиків, проведення опитування по школах, з метою з’ясування відсоткової долі залучення дітей до спорту.

Також всі зійшлись на думці щодо важливості правильного використання підтримки, яку сьогодні надає нам Європа. Адже зараз, як ніколи для українців відкриті всі двері, а наших дітей радо приймають в європейських країнах. Тому варто використовувати можливості для розвитку дитячих спортивних талантів та відправляти групи спортсменів в сусідні країни, де вони здобуватимуть новий досвід та тренуватимуться, щоб в подальшому прославляти рідні спортивні клуби, місто та країну на змаганнях.

За останні роки ми вклали мільйони в медицину, бо вона рятує життя і дає можливість знизити рівень смертності. Результат від цього очевидний вже сьогодні. Але не менш важливим для нас є спорт, адже саме він формує сильну та здорову націю. Тому ми завжди готові всіляко підтримувати та пропагувати фізичну культуру і різні види спорту, до яких залучене наше підростаюче покоління, – наголосив Тарас Кучма.

Перейти до вмісту