Які є вимоги до встановлення лічильників?

10:43 26 Травня 2022

Для нових споживачів у приватному секторі

Якщо ви плануєте під’єднатися до мереж водопостачання та водовідведення, то передусім слід отримати технічні умови та проект на водопостачання. Згідно з вимогами ДБН, споживач має встановити лічильник з радіомодулем, призначений для дистанційної передачі даних.

Відповідно до ДСТУ “Вузли обліку холодної води”, лічильник має бути встановлений на водопровідному вводі за межами будинковолодіння або ж та території будинковолодіння при наявності доступу до нього. Лічильник має бути встановлений у відповідному колодязі у горизонтальному положенні. Ці роботи має провести спеціалізована організація, яка надає після виконання робіт акт.

У квартирі та приватних будинках для споживачів, які споживають послуги з водопостачання та водовідведення за нормою, але хочуть встановити засіб обліку

Споживачі, які мешкають у квартирі, та бажають встановити засіб обліку води, встановлюють його на мережах. Лічильник у квартирі можна встановлювати як у горизонтальному, так і вертикальному положенні. Він має облікувати усі точки водорозбору у помешканні.

Лічильник обов’язково має мати антимагнітний захист. Такі лічильники сьогодні випускає український завод “Новатор”, польський “Powogaz”, турецький “Baylan”.

КП “Дрогобичводоканал”

Перейти до вмісту