Якісне навчання учнів — першочергове завдання галузі освіти: у Гімназії №8 відбулись консультації з педколективом

10:05 15 Березня 2023

Відділ освіти спільно з КУ «Інститут міста Дрогобича» під егідою міського голови продовжують робочі зустрічі з педколективами закладів освіти Дрогобича.

Освітянам презентують аналітичні напрацювання, які містять у собі інформацію щодо впливу фінансових та демографічних факторів, викликаних повномасштабною війною на розвиток середньої освіти у громаді. А також дані про дофінансування фонду заробітної плати з місцевого бюджету та план проведення освітньої реформи до 2027 року.

Освітяни погодились, що зараз учням потрібно забезпечувати освітній процес з використанням сучасних технологій. Відтак, окрему увагу акцентували також на програмі великої трансформації «Освіта 4.0: український світанок», розроблену та презентовану Міністерством освіти та науки України. За цією програмою «Освіта 4.0» — це освіта, яка відповідає вимогам до людських ресурсів Індустрії 4.0, де люди та технології об’єднані задля відкриття нових можливостей.

За аналітичною інформацією КУ «Інститут міста Дрогобича», у підрахунку з 2018 року на дофінансування зарплат виділили з міського бюджету суму коштів у розмірі 109 мільйонів гривень, яка майже тотожна видаткам на ремонт доріг та благоустрій території. Хоча ці ж кошти можна було ефективно використати на придбання нової матеріально-технічної бази закладів освіти, закупити новітні проектори, інтерактивні дошки, аудіосистеми тощо.

Однією з вагомих переваг Гімназії №8 є вивчення польської мови. За словами директорки закладу Наталії Попик, простежується тенденція, коли батьки переводять своїх дітей на навчання у Гімназію №8 з інших шкіл заради польської мови. Це свідчить про престижність та актуальність обраного Гімназією напрямку.

За результатами зустрічі дійшли згоди щодо необхідності облаштування найближчим часом зупинки поруч з навчальним закладом, адже на цій потребі також акцентують батьки. Педагоги ж зі свого боку пообіцяли створити робочі групи для напрацювання варіантів розвитку та профілізації Гімназії №8.

Перейти до вмісту