Яким молодь бачить майбутнє Парку культури та відпочинку? У Дрогобичі провели соціологічний експеримент

17:49 10 Березня 2023

У Дрогобичі провели соціологічний експеримент, мета якого – зібрати думки молоді щодо розвитку Парку культури та відпочинку. У ньому взяли участь старшокласники двох навчальних закладів, розташованих неподалік парку – ліцею №3 імені В’ячеслава Чорновола та Наукового ліцею імені Богдана Лепкого.

Опитування організували та провели фахівці управління цифровізації, інформаційної політики і комунікацій, в рамках тренінгу «Практики діалогового підходу в роботі органів місцевого самоврядування» від U LEAD з Європою та ГО «Громадські ініціативи України».

Думку молоді збирали в інтерактивному форматі – шляхом проведення акції «Висячі питання». Відтак між деревами парку було прив’язано мотузку з запитаннями – яким молодь бачить майбутнє парку, як оцінює його стан та чого тут бракує для гармонійного розвитку паркової зони.

Учасники акції писали відповіді у довільному форматі.

Серед найпоширеніших ідей та пропозицій були:
– змінити назву на «Парк молоді», розширення меж парку,
– розширення скейт-парку (додати декілька фігур),
– розміщення памп-треку, тиру, вільної Wi-Fi зони, стовпів для зарядки телефонів.
– очищення озера, працюючий фонтан з підсвіткою і музикою, огородити його. На воді – катамарани, лодки.
– більше зручних лавочок, можна з альтанками, смітники, туалети, кафе з морозивом.
– озеленення (архітектурні проекти), квіти, доріжки для прогулянок, велосипедна доріжка, ліхтарі, атракціони, оглядове колесо.
– спортивний майданчик, тренажери, мотузковий парк, літній кінотеатр.

Всі зібрані пропозиції будуть систематизовані та передані робочій групі, яка напрацьовує концепцію розвитку Парку культури та відпочинку.

Перейти до вмісту