Щоб запалити вогонь в очах дитини, самому потрібно горіти!

17:19 24 Лютого 2020

Плекайте мову. Пильно й ненастанно

Політь бур’ян. Чистіша від сльози

Вона хай буде. Вірно і слухняно

Нехай вона щоразу служить вам,

Хоч і живе своїм живим життям…

Ми, українці, – нація, яка споконвіку прагне багато знати, а це утверджує нашу віру, що вічно будемо на цій землі. Нас віками мордували, палили і різали, нищили і гноїли в концтаборах, морили голодом і розстрілювали державність, втоптували в землю і забороняли мову, а ми відроджуємося, живемо, ростемо і дужчаємо, воскресаємо з вічності і сяємо на світовому небозводі іншим народам, бо маємо Українську державу і прекрасну мову. Українська мова вражає своєю неповторною красою! Вона – одна з найдавніших, найрозвиненіших  і наймелодійніших у світі. Ми маємо безцінний дар! Його треба плекати, примножувати! Не описати той емоційний стан, коли чуєш на вулиці, в магазині, у транспорті рідне слово! Буденність стає не така сіра, хочеться слухати незнайомця, який любить і шанує нашу мову!
А ми слухали слово дітей про мову. Учнівський парламент  гімназії №15 імені Степана Бандери підготували відеофлешмоб про рідну мову. Президент гімназійного парламенту Яна Пістун, учениця 9-А класу заохотила всіх дітей до проведення флешмобу, бо запалити вогонь в очах дітлахів, самому потрібно горіти. Яні вдалося.  Особливо зацікавила дівчат та хлопців словами про мову, якими вони активно вистилали доріжку  до мовного серця.
– Пам’ятаймо нашу історію і не забуваймо, що ми творці сьогодення та майбутнього!
Є одна Україна, як одна мати Божа Цариця неба і землі, покровителька і захисниця України, і перед образом Святої Матері, що в мир наш Бог принесла, повторимо заповітне Тарасове слово:
Свою Україну любіть,

     Любіть її. Во время люте

     В останню тяжкую минуту

     За неї Господа моліть, – гордо промовила Суховерська О.М., заступник директора з навчально – виховної роботи.

 

Перейти до вмісту