Ще якісніше обстежуватимуть пацієнтів: для приймального відділення Дрогобицької міської лікарні №1 придбали новий апарат УЗД

8:00 14 Жовтня 2021

Новий та сучасний апарат ультразвукової діагностики цими днями поповнив матеріально-технічну базу першої міської лікарні. Як стверджує генеральний директор ДМЛ №1 Андрій Коцюба, потреба в апараті УЗД нового зразка була давно. Він допоможе більш якісно обстежувати пацієнтів та встановлювати діагнози.

Сучасний апарат ультразвукової діагностики дозволить обстежувати не тільки органи черевної порожнини, але й судини, серце, робити обстеження по гінекології тощо. Це стаціонарний апарат, який ми розмістили в одному із кабінетів приймального покою лікарні, – повідомив Андрій Коцюба.

Придбання технічної новинки стало можливим завдяки народному депутату України Оресту Саламасі, в рамках дооснащення матеріально-технічної бази лікарні за проєктом «Велике будівництво» та у співфінансуванні Дрогобицької міської ради. Загалом технічна новинка коштує на медичному ринку – 1 млн.780 тис. грн. Із них – 300 тис. грн кошти скеровані із місцевого бюджету.

До цього часу лікарня користувалася портативним УЗД-апаратом. Звісно, що медзаклад такого рівня потребував нового та сучасного апарату ультразвукової діагностики, тож ми раді, що він нарешті з’явився, – прокоментував керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба.

Під вечір середи, 13 жовтня, до лікарні завітали міський голова Дрогобича Тарас Кучма, керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба та народний депутат України Орест Саламаха, які оглянули медзаклад, поспілкувалися з медиками та ознайомилися з технічними можливостями апарату в дії.

Медична галузь Дрогобича що не рік то розвивається. Днями ми відкрили сучасне інфекційне відділення на базі дитячої лікарні – там все зроблено із комфортом для маленьких пацієнтів та медичних працівників цього закладу. Сьогодні маємо ще одну приємну подію – перша міська лікарня, яка нещодавно завершила капітальне перевтілення приймального відділення, продовжує поповнюватися новою технікою. Сподівають новий апарат УЗД лиш полегшить роботу медичних працівників лікарні, а народному депутату висловлюю подяку за сприяння у розвитку галузі охорони здоров’я нашої громади, – наголосив Тарас Кучма.

Новий УЗД-апарат уже встановили. Як він працює, на собі особисто перевірили гості лікарні – нардеп Орест Саламаха і заступник міського голови Андрій Ковч.

Перейти до вмісту