Шкода для довкілля та людей: мешканців Дрогобиччини закликають не спалювати сухостій та рослинність

16:40 5 Жовтня 2021

Осінь – період інтенсивного листопаду, а відтак несанкціонованих спалювань сухостою та листя. Такі необдумані дії призводять не лише до масштабних пожеж на відкритих територіях, вогонь може перекинутися і на лісові масиви. Через спалювання сухої трави виникають пожежі і в житловому секторі. Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання ліній, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об’єктів.

Дрогобицька міська рада нагадує про небезпеку спалювання сухостою як для людей так і для довкілля, а також про збільшення штрафів.

Вкотре звертаємося до мешканців, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з проханням не спалювати опале листя, суху траву та побутове сміття.

Наголошуємо, що у населених пунктах громади інспекторами з паркування та благоустрою відділу безпеки та контролю департаменту міського господарства ДМР здійснюється контроль за дотриманням Правил благоустрою в частині заборони спалювання сухої рослинності. У випадку виявлення фактів спалення, відповідальних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Зокрема 30.09.2021р. на вул. Тураша у м. Дрогобичі виявлено факт спалювання сухої рослинності, а саме опалого листя і трави. На порушника складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 152 КУпАП.

Закликаємо мешканців Дрогобицької міської територіальної громади не допускати спалювання сухої рослинності та її залишків. Пам’ятаємо, що окрім нас немає кому дбати про стан довкілля!

Перейти до вмісту