Чому районна бібліотека не передана на баланс Дрогобицької ОТГ? – Тарас Кучма та Андрій Ковч роз’яснили працівникам ситуацію

13:27 9 Квітня 2021

У Дрогобицькій міській раді з ініціативи міського голови Тараса Кучми відбулася зустріч з працівниками районної бібліотеки. У ході зустрічі Тарас Кучма та його заступник Андрій Ковч повідомили працівникам, що під час передачі районних установ на баланс Дрогобицької територіальної громади з боку райради було допущено помилку і не включено районну бібліотеку до переліку об’єктів. Сесія міської ради ще у січні 2021 року прийняла на баланс всі бібліотечні філії, передані районною радою.

«Ситуація, яка склалася – відповідальність посадовців районної ради. До тих пір, поки бібліотеку не передадуть на баланс Дрогобицької громади, ми не зможемо утримувати бібліотеку і фінансувати виплату заробітної плати», – роз’яснив Андрій Ковч.

Також Тарас Кучма наголосив працівникам, що районна бібліотека обслуговувала весь район, який сьогодні складається з п’яти територіальних громад. Дрогобицька міська рада єдина виділила субвенцію районній раді на виплату зарплат працівникам. Сума субвенції становила понад 300 тисяч гривень.

«Сьогодні міською радою вже підготовлено відповідний проект рішення. Ми могли його розглянути ще минулого сесійного засідання, але досі ми очікуємо на рішення райради. По великому рахунку, проблема, яка виникла, не є проблемою Дрогобицької міської ради. Як бачите, проблем з бібліотеками у селах нема. Всі отримують зарплату. І ми, і районне керівництво розуміємо, що цю ситуацію потрібно вирішити якомога швидше. Особисто мені не є байдужою ця проблема, бо страждаєте ви – ті, хто проживає у Дрогобицькій громаді», – звернувся до присутніх Тарас Кучма.

Як вдалося з’ясувати під час дискусії, зі слів працівниць районної бібліотеки, у кабінетах районної ради їм надали абсолютно іншу інформацію і запевняли, що керівництво Дрогобицької громади не зацікавлене у вирішенні проблеми.

«Ми не будемо керуватися чутками, ми маємо факт: з боку райради допущено важливу помилку, яку досі не виправлено. Запевняю, як тільки сесія райради прийме рішення про передачу, ми одразу скличемо нашу сесію і приймемо бібліотеку на баланс. Тому вам потрібно комунікувати з керівництвом району. Час спливає, а хто ж потім компенсує завдані вам збитки?», – резюмував Тарас Кучма.

У квітні заплановано дві сесії Дрогобицької міської ради. Позачергове засідання відбудеться 15 квітня, чергове засідання – 22 квітня.

Питання «Коли прийме рішення райрада про передачу районної бібліотеки Дрогобицькій територіальні громаді?», – досі залишається без відповіді.

Перейти до вмісту