Чоловіків-переселенців перевірятимуть на факт обліку у військкоматі

16:35 28 Березня 2022

Дрогобицька громада стала прихистком для багатьох осіб, які були вимушені покинути рідні міста та регіони, що піддались ворожим обстрілам. Станом на 28 березня, у Дрогобичі переселенці проживають у гуртожитках вищих навчальних закладів міста, у школах громади та у приватних помешканнях.

Місто Котермака гостинно надає прихисток усім переміщеним особам, яких налічує понад 7 тисяч. Чоловіків призовного віку зобов’язують стати на облік у військкомат.

На жаль, не всі чоловіки сумлінно виконують свій громадянський обов’язок перед країною. Час від часу з’являється інформація про те, що поодинокі переселенці чоловічої статі мігрують кожні кілька днів із закладу в заклад і не поспішають ставати на облік.

«Ми повинні боротись з такими фактами. Так, ми приймаємо, поселяємо, харчуємо та всіляко підтримуємо переміщених осіб, бо розуміємо, що чимало з них пройшли пекло війни. Однак це стосується жінок із дітьми. Коли мова йде про чоловіків – ми  приймаємо їх, даючи їм один-два дні відпочинку з дороги, а надалі вони повинні стати на військовий облік, або ж повернутися в рідне місто та боронити його від окупанта», – наголошує заступник міського голови, керівник Координаційного Центру Андрій Ковч.

Відповідно до доручення, – відділ освіти повинен промоніторити ситуацію на факт проживання в навчальних закладах міста необлікованих осіб. У разі виявлення таких чоловіків їм буде вручено повістки до військкомату.

Перейти до вмісту