Чи є водійські документи застосунку Дія повноцінною заміною фізичних документів, – роз’яснили у поліції

15:36 2 Вересня 2022

Днями у застосунку Дія запустили ще п’ять сервісів. Тож від тепер у додатку є англомовні версії закордонного паспорта, водійського посвідчення та техпаспорта на авто. А ще повернули довгоочікувану послугу «шеринг авто». Крім цього водії можуть сплати й штрафи від патрульної поліції.

Про це повідомили у Мінцифрі.

Безумовно, що в теперішніх умовах, коли мобільні гаджети стали альтернативою гаманця, а застосунок Дія – дозволяє не лише отримувати послуги онлайн, а й став альтернативою паперових чи пластикових документів, такі нововведення позитивно сприймаються користувачами.

Для того, щоб скористатись новими послугами, потрібно оновити застосунок.

У багатьох водіїв виникає питання:
– чи є водійське посвідчення та технічний паспорт на авто у додатку Дія, повноцінною заміною фізичного посвідчення водія та паспорта?
– чи достатньо на запит поліції , водію, пред’явити водійське посвідчення та технічний паспорт на авто у додатку Дія?
– чи потрібно водію мати при собі роздрукований страховий поліс, чи достатньо інформації у застосунку Дія?

Для отримання відповіді на ці питання, ми звернулися до місцевого відділу поліції.

Поліцейські пояснили, що Додаток Дія є повноцінною заміною посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Страховий поліс в електронному вигляді також можна надати на вимогу поліцейських чи при оформленні адміністративних матеріалів за порушення ПДР.

Тому водіям, які живуть в ногу з часом достатньо при собі мати гаджет з оновленим застосунком Дія та наявними у ньому електронними документами.

Перейти до вмісту