Чи оголосять у 2020 році конкурс проєктів ДФРР?

10:10 21 Січня 2020

Дрогобич на участь у цьогорічному Конкурсі Державного фонду регіонального розвитку готує 6 масштабних проектів, а також працюють над 7 – створенням відділення екстреної медичної допомоги на базі КНП «Дрогобицька міська лікарня №1».

До числа цих проектів входять:
– Реконструкція стадіону «Галичина»;
– Будівництво центру публічних послуг «Документ — Сервіс Дрогобич»;
– Будівництво сміттєсортувальної лінії та допоміжних споруд на вул. Гайдамацькій;
– Реконструкція парку культури та відпочинку. Благоустрій існуючого озера.
– Капітальний ремонт будівлі для створення культурно-мистецького комплексу на базі Дрогобицької дитячої художньої школи;
– Капітальний ремонт культурно-освітнього центру імені Івана Франка на вул. І. Франка, 14.

У разі відбору на реалізацію цих 6 проектів з держбюджету у 2020 році планують залучити 75 мільйонів 660 тисяч гривень.

Про це у понеділок, 20 січня, у ході щотижневої наради міського голови Дрогобича з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста повідомила менеджер проєктів з регіонального розвитку КУ «Інститут міста Дрогобича» Інна Скорик.

Однак, за словами менеджера проектів з регіонального розвитку КУ «Інститут міста Дрогобича», попередньо повідомляли, що Конкурс оголосять близько 15 січня, однак на разі про дату оголошення конкурсу нічого не відомо. Окрім цього, є інформація про те, що Конкурс ДФРР у 2020 році не проводитимуть взагалі, а фінансування спрямують на реалізацію лише перехідних проєктів. Серед таких проєктів у Дрогобичі є будівництво Центру публічних послуг «Документ — Сервіс Дрогобич» на вул. Бориславській на загальну суму 23 мільйони 780 тисяч гривень.

«Ми повинні зробити все, щоб у нашому місті не було довгобудів, ще одного стадіону «Галичина» місто не витримає. Тому ми зробимо все, щоб до кінця року Центр публічних послуг був зведений», — прокоментував ситуацію міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

До слова, після створення Дрогобицької ОТГ, мешканці громади матимуть змогу також отримувати послуги в Центрі публічних послуг «Документ — Сервіс Дрогобич».

Перейти до вмісту