Чим практики Дрогобича зацікавили делегацію з Білгород-Дністровського

13:16 22 Жовтня 2019

Досвід електронного врядування Дрогобича зацікавив Білгород-Дністровський. Так вкінці минулого тижня до Дрогобича завітала представницька делегація на чолі з секретарем міської ради — виконувачем обов’язків міського голови Вікторем Грозовим, заступників, начальників управлінь, депутатів міської ради. Впродовж двох днів делегатам презентували платформу “Smart City Дрогобич”, управління проектами розвитку та стратегуванням Дрогобича, напрацювання «Дорожньої карти запровадження платформи Smart City у місті», шляхи залучення молоді до розвитку міста, сучасні технології в комунікації з мешканцями міста, успішні кейси цифрової трансформації Дрогобича.

З роботою відділу ІТ та Smart City Дрогобич знайомив гостей начальник відділу Станіслав Гайдер, з інструментами сучасної інформаційної політики керівник прес-служби Зеновій Квасній, з діяльністю Інституту міста менеджери установи Юрій Яцьків, Інна Скорик, Тарас Перхун. Жвава дискусія гостей відбулась з Романом Шагалою, начальником Дрогобичводоканалу, депутатом міської ради.

Підсумки візиту обговорили на зустрічі з міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою.

Обидві сторони обговорили спільні проблеми та перспективу розвитку міст, зокрема в галузі е-врядування, ЖКГ, медицини, культури та туризму.

«Сьогодні громада Дрогобича є розумною. На зміну застарілим методам управління містом, ми впроваджуємо новітні технології. Наш успіх полягає в тому, що завдяки новітнім інструментам ми будуємо партнерство з громадою. За останні роки громада долучається з ініціативами, співфінансуванням. Ми перейшли від формату «Ви повинні зробити» до «Давайте робити разом». Ми готові ділитися цим досвідом, а також нам цікаво переймати позитивний досвід інших міст», — звернувся до гостей Тарас Кучма.

На завершення зустрічі міський голова Дрогобича Тарас Кучма запропонував напрацювати між двома містами необхідні документи та укласти Угоду про партнерство та співпрацю.

«Взявши участь у презентаціях, поспілкувавшись з фахівцями, які працюють у Дрогобицькій міській раді, одразу помітно, що люди працюють не на зарплату, а на результат. Також відзначу і це позитивно, що є вміння прогнозувати, планувати майбутнє і досягати успішних результатів», — прокоментував перебування делегації секретар Білгород-Дністровської міської ради, в.о. міського голови Віктор Грозовий.

Зі сторони Дрогобича організацією прийому делегації займався керівник КУ «Інститут міста Дрогобич» Володимир Кондзьолка:

«Такі візити — обмін досвідом не лише на культурному рівні, можливість ознайомитися з певною територією України. Також це дає змогу налагоджувати зв’язок, вивчати позитивний досвід та проблеми міст, об’єднувати зусилля і працювати над вдосконаленням як системи врядування, так і вирішення проблем. Наша практика «Смарт Сіті» є тим інструментом, який, як бачимо, є цікавим для інших міст і є дієвим в управлінні містом та побудові партнерських відносин між владою та громадою».

Візит делегації з Білгород-Дністровського відбувся в межах проекту USAID “Діалог” Міжнародного Республіканського Інституту.

Перейти до вмісту