Через хаос на парковках у центральній частині міста, відновлюють послугу – платне паркування

15:17 26 Грудня 2022

Із середи планують відновити плату за паркування на центральних вулицях Дрогобича. Причина? Хаос з автівками у зонах паркування, який настав після тимчасового скасування оплати в паркувальних зонах. Ситуація стала настільки критичною, що до місцевого самоврядування почали щоденно надходити скарги від пішоходів та мешканців.

Як повідомили у КП «СМУ», у зв’язку з частими аварійними відключеннями електроенергії – тиждень тому було прийнято рішення про тимчасове призупинення надання платних послуг із паркування.

Однак, скасування послуги «платне паркування» внесло колапс на вулиці центральної частини міста. Як зазначив заступник міського голови Дрогобича з комунальних питань Роман Москалик –  на адресу міської ради, Департаменту міського господарства, а також КП «СМУ» почали надходити численні скарги від мешканців Дрогобича стосовно переповненості центральної частини міста Котермака транспортом, а також хаотичним рухом та паркуванням.

Ганебне явище, яке нам вдалось у Дрогобичі успішно подолати ввівши послугу платного паркування – знову повернулось на наші вулиці. При цьому, самі мешканці та гості зауважили, що центр міста став дуже переповнений автівками та хаотичним паркуванням. На численні звернення та скарги дрогобичан, яких ми сотнями отримали за ці дні, прийнято рішення повернути послугу платного паркування. Тож за попередніми баченнями – уже від цієї середи, 28 грудня, буде відновлено плату за паркування на центральних та дотичних до центру Дрогобича вулицях, – зазначив Роман Москалик.

Для відновлення послуги «платне паркування» у КП «СМУ» планують підключити до додаткових джерел електроживлення паркомати та системи паркування – особливо на вулиці Мазепи та Т. Шевченка. Таким чином послуга «платне паркування» буде функціонувати навіть тоді, коли будуть запроваджені аварійні відключення електроенергії в місті. Що стосується інших паркоматів, зокрема, на вулицях Шолом Алейхема, Миколи Лисенка та інших – там також розглядають можливість підключення паркоматів до додаткових джерел живлення.

Як запевнив керівник КП «СМУ» – із відновленням послуги «платне паркування» інспектори з паркування та благоустрою відновлять процес моніторингу за дотриманням оплати за паркомісце та штрафуватимуть порушників цього процесу.

Наразі, послуга «платне паркування» не запроваджуватиметься на вулиці Пилипа Орлика.

Також нагадуємо, що оплату за паркування можна здійснити за допомогою мобільного додатку UNIP, а на Інтернет-порталі міської ради функціонує е-сервіс «Інтерактивна мапа паркувальних майданчиків».

До слова, у жовтні 2021 року, ГО «Центр екологічних ініціатив «Екодія» провела конкурс «Краще місто». За результатами цього конкурсу Дрогобичу присвоїли перше місце у номінації «Мобільність» у категорії міст до 100 тисяч населення. Дрогобич отримав відзнаку за активну роботу місцевого самоврядування у розвитку громадського транспорту, велосипедного руху та підвищенні безпеки руху, впровадження стандартів сталої мобільності.

Перейти до вмісту