Цінності громади на першому місці: У Верхніх Гаях відбулася зустріч Тараса Кучми з громадою

13:12 3 Червня 2021

У середу, 2 червня, у селі Верхні Гаї відбулася зустріч голови громади Тараса Кучми з мешканцями села. Разом з очільником громади на зустріч прибули староста Василь Василенко, депутат міської ради Володимир Ханас та начальник відділу освіти Петро Шев’як.

Під час бесіди обговорили вирішення першочергових проблем: ремонт дороги та її експлуатацію лісовими господарствами. Мешканці поскаржилися, що лісовози знищують дороги.

Обговорили можливість водопостачання ФАПу.

Щодо земельних питань, то громада просила розібратися з орендарями та з’ясувати сплату оренди до бюджету. Говорили про виділення земельних ділянок для воїнів.

Жваво обговорили проблему сміття на території села. Староста Василь Василенко проінформував про механізм вивозу сміття.

«Щиро дякую за позицію щодо поводження зі сміттям. Я вперше у селі почув, що мешканці сільської території прагнуть цивілізовано утилізовувати сміття, говорять про це щиро та відверто. Щодо логістики, то це вже прерогатива громади обрати формат збору», – прокоментував Тарас Кучма.

Обговорили план дій щодо продовження робіт з освітлення вулиць.

Також громаду проінформували про механізм нарахування субсидій та надання адміністративних послуг.

Тарас Кучма зазначив, що з приводу перерахунку субсидій очікують відповіді від держустанов на звернення від місцевого самоврядування.

Проінформували громадян про роботу щодо підтримки сімейного фермерства. Обговорили проблеми пасічників.

На запит громади щодо функціонування дитсадка у селі, Петро Шев’як розповів про ситуацію з бюджетом та наголосив, що це питання на розгляді.

«Освіта – не лише дошкілля. 2,7 мільйони гривень ми доплачуємо на зарплату вчителів у вашій школі. Щодо дитсадка, то можлива одна змішана, об’єднана група з 24 дітей. Лише на зарплату потрібно 700 тисяч гривень у рік. На ремонт потрібно близько 1 мільйона гривень. Це видатки без урахування коштів на продукти та інші витрати. Питання садочку актуальне», – роз’яснив Петро Шев’як.

На завершення посадовці оглянули приміщення бібліотеки, яка увійшла у «ТОП – 10» бібліотек Львівщини та посіла шосте місце. Для цієї установи передбачено 60 тисяч гривень.

«Надзвичайно продуктивною була зустріч. Громада отримала відповіді на всі питання. Ми окреслили першочергові проблеми та шляхи їх вирішення. Спільно з посадовцями та депутатським корпусом ми продовжуємо працювати над розвитком сіл Дрогобицької громади, зокрема, села Нижні Гаї», – резюмував Тарас Кучма.

Перейти до вмісту