Французи продовжують підтримувати Україну: до Дрогобича доставили чергову енергетичну допомогу

15:41 29 Листопада 2022

Французькі партнери передали чергову допомогу для Дрогобицької громади. Волонтери з французького міста Шерборг вдруге за тиждень доставили до Дрогобича гуманітарну допомогу, у складі якої генератори та обігрівачі, які є вкрай необхідними сьогодні – під час енергетичної кризи в країні.

Через масовані ракетні обстріли енергетичної інфраструктури, практично всі області України щоденно страждають від знеструмлення. Брак потужності в електромережі призводить до щоденних планових та аварійних відключень світла. Відтак сьогодні для України найбільш актуальною є саме енергетична підтримка.

Партнери з французького міста Шербург попередньо промоніторили актуальні потреби Дрогобича та всією громадою зібрали кошти для підтримки українців. Відтак закупили та доставили до Дрогобича ще десять генераторів та приладів обігріву. Всіх їх в першу чергу скеровують для забезпечення роботи котелень.

Для безперебійної роботи нашим закладам потрібна електроенергія. Адже багато з них опікуються дітьми, людьми похилого віку, вимушено переміщеними особами. Відтак намагаємось залучати допомогу на забезпечення першочергових потреб і щиро дякуємо партнерам, які моніторять ситуацію і привозять нам найпотрібніше, – наголошує заступник міського голови Андрій Ковч.

Міський голова Тарас Кучма також зустрівся з французькими партнерами та в якості подяки за підтримку України вручив гостям вишиванки.

Нагадуємо, паралельно Дрогобич налагоджує співпрацю з французьким містом Сабле сюр Сарт. Представники спільноти комун, в яку входить місто, прибудуть до Дрогобича вже завтра з черговим траншем гуманітарної допомоги. А на четвер, 1 грудня, заплановано підписання меморандуму про співпрацю між нашими громадами.

Перейти до вмісту