Фестивальне Різдво: на площі Ринок презентували виставку Різдвяних шопок

18:56 25 Грудня 2021

25 грудня весь католицький християнський світ святкує найвеличнішу подію – Різдво Христове. Саме в цей день у Дрогобичі організували чудове святкове дійство – фестиваль Різдвяних шопок. В одній локації, на терасі закладу «Franko beef & burger», зібрали одразу 26 унікальних шопок ручної роботи з Різдвяними вертепами.

Виставку шопок у Дрогобичі організували вперше, однак захід прийшовся до душі і дрогобичанам, і гостям міста. Ще задовго до офіційного відкриття фестивалю на площі Ринок зібралось чимало людей, щоб оглянути експоновані роботи та надихнутись атмосферою свята.
О 12.00 відбулось офіційне відкриття виставки. Ведуча заходу, Зоряна Знак, зробила для присутніх короткий екскурс в історію різдвяних шопок, розповіла про символічне значення кожної шопки, походження такої різдвяної традиції та запросила присутніх до огляду виставки.

Організацію робіт та збір готових композицій взяв на себе директор культурного центру «Каменяр» Іван Сех. Йому вдалось зібрати цікаві, оригінальні роботи, – як класичні, так і нові, креативні шопки, в яких, в якості підручних матеріалів було використано макарони, солому, пісок, фанеру, дерево та багато іншого. Відтак кожна робота вийшла по-своєму унікальною та неповторною.

Загалом ми презентуємо 26 різдвяних шопок. Представлені роботи 24 сіл Дрогобицької громади, ліцею №2 та Студії раннього розвитку дітей “Краплинка”. Виставка вийшла дуже колоритна та цікава. Ми вітаємо усіх з Різдвом та запрошуємо долучатись до наступних святкових заходів, – наголосила начальниця відділу культури та мистецтв Леся Татарська.

На відкритті виставки, окрім організаторів та глядачів, були присутні й автори робіт – співробітники Народних домів Дрогобицької громади. В ході відкриття було відзначено всіх авторів, – адже праця кожного з них вилилась у чудовий колективний результат.

Фестиваль-виставка різдвяних шопок тривала впродовж усього дня, – тож дрогобичани та гості міста мали змогу вдосталь намилуватись креативними роботами та святковою атмосферою.

Перейти до вмісту