У Стебницькій міській лікарні відкрили відремонтоване психоневрологічне відділення

15:04 21 Жовтня 2022

З турботою про пацієнтів – у КНП «Стебницька міська лікарня» відкрили відремонтоване психоневрологічне відділення.

На базі Стебницької лікарні психоневрологічне відділення функціонує з 1999 року, до цього часу пацієнтів приймали у Дрогобичі, оскільки диспансер функціонував тут – спочатку на вулиці Трускавецькій, відтак на Шептицького. Як розповіла керівник Стебницької лікарні Наталія Стецик, з часу відкриття відділення у місті Калійників, коштів на капітальні ремонтні роботи постійно бракувало. Однак завдяки впровадженню в останні роки медичної реформи, медустанові вдалось акумулювати певну суму коштів та здійснити капітальні ремонтні роботи відділення та осучаснити його.

На відкриття нововідремонтованого відділення, яке відбулося 20 жовтня, прибуло чимало почесних гостей – директор департаменту охорони здоров’я ЛОВА Орест Чемерис, народний депутат України Орест Саламаха, представники Національної служби здоров’я України, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, заступник міського голови Андрій Ковч, керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба, депутати обласної та міської рад – Сергій Оленич, Михайло Задорожний та Олег Пилипців.

Захід розпочали із благословення отця Андрія, який освятив відділення та побажав медикам сили духу та швидкого одужання пацієнтам, яким надаватимуть послуги у медзакладі.

Як підкреслив у вступному слові керівник департаменту охорони здоров’я ЛОВА Орест Чемерис – Стебницька лікарня є вдалим прикладом реформування галузі охорони здоров’я, коли кошти Національної служби здоров’я України допомогли медзакладу придбати сучасне обладнання та якісно оновитись.

Дуже позитивні враження від усього побаченого сьогодні. Реконструкція цього відділення дуже була на часі, оскільки людей із психічними захворюваннями і ментальними розладами сьогодні ми зустрічаємо як серед внутрішньо переміщених осіб, так і наших військових, які повертаються із зони бойових дій. Усі вони потребуватимуть підтримки та певного лікування у найближчий час. Для таких пацієнтів дуже важливим фактором є лікування у комфортних умовах, наявність хороших спеціалістів та матеріально-технічної бази, – наголосив Орест Чемерис.

У психоневрологічному відділенні функціонує сім палат та є 20 ліжкомісць. Одна із палат – наглядового типу. Це означає, що там лікуватимуть важкохворих пацієнтів, відтак медичний працівник перебуватиме в цій палаті 24/7 та стежитиме за недужими.

З 2016 року ми активно спільно із колективом лікарні боролись за збереження цієї медичної установи. Як наслідок – бачимо, що лікарня не те що потрібна для всього регіону, але і постійно розвивається та вдосконалюється. На її базі функціонують такі важливі відділи – як ЛОР-відділення, інфекційне, у якому лікують ковідних пацієнтів, тепер оновили психоневролігічне відділення, яке вкрай потрібне для збереження здоров’я українців у ці складні часи. У планах маємо відреконструювати приймальне відділення лікарні та провести ремонтні роботи у палатах хірургічного відділення, – підкреслив у своєму виступі міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

У межах відкриття відремонтованого відділення, чиновники оглянули і нещодавно відкриті нові операційні в хірургічному відділенні лікарні. Їх осучаснили за останнім словом техніки та провели капітальні ремонтні роботи. Закупівля сучасної апаратури стала можливою завдяки співфінансуванню з місцевого бюджету та отримання субвенції з державного бюджету в межах програми соціально-економічного розвитку, яку пролобіював народний депутат України Орест Саламаха. Мова іде про наркозо-дихальний апарат для проведення анестезії під час хірургічного втручання, стіл операційний та безтіньовий операційний світлодіодний освітлювач.

Орест Саламаха стверджує, що й надалі допомагатиме медицині Дрогобича та Стебника якісно змінюватись.

Враження дуже позитивні оскільки в такий непростий час ми можемо відкривати нові відділення. Медицина гідно тримає свій фронт, допоки військові воюють. Стебницька лікарня цьому є яскравим підтвердженням. Будемо і надалі працювати над тим, щоб лікарняні установи Дрогобича і громади отримували сучасне устаткування і мали хороші та якісні ремонти, – зазначив народний депутат Орест Саламаха.

На завершення, усі присутні оглянули і новий кабінет комп’ютерної томографії, який цими днями теж відкрили у медичному закладі.

Перейти до вмісту