У Рихтицькій СЗШ І-ІІІ ст. відкрили «Молодіжний простір»

10:46 17 Червня 2021

Днями у Рихтицькій СЗШ І-ІІІ ст. відбулося єднання справжньої демократичної спільноти: учні, батьки, вчителі, церква, громада, влада. Урочисто відкрили «Молодіжний простір», який стане осередком для спілкування, навчання, відпочинку, дозвілля та взаємодії між усіма учасниками освітнього процесу.

Про це інформує директорка школа Наталія Жук.

Церемонію розпочали з чину освячення приміщення, яке провів отець Роман. Відтак, відбулося перерізання стрічки. Цю почесну місію виконали голова учнівської Ради школи Вікторія Ткач, заступник міського голови Дрогобицької територіальної громади Андрій Ковч, голова батьківського активу школи Марія Домін, начальник відділу освіти Петро Шев’як, учителька Марія Галишин, староста Володимир Ченчак.

Святкового настрою додали чудові пісні і запальні танці наших юних шкільних талантів.

«Простір – це мрія лідерів учнівського самоврядування! І реалізувати її ми змогли за величезної допомоги та підтримки нашої освітянської і громадської влади та діями учнів, вчителів, батьків. Згуртоване врядування – запорука успіху!», – прокоментувала Наталія Жук.

Роботу «Молодіжного простору» оглянув також й очільник громади Тарас Кучма, який позитивно оцінив старання реалізаторів проєкту.

До слова, Рихтицька СЗШ І-ІІІ ст. – єдина школа Дрогобицької громади, яка бере участь у п’ятій хвилі Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа». Програма реалізується Європейським центром ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України і має мету поглиблення культури демократії у Школі шляхом підтримки подальшої демократизації та децентралізації шкільного врядування, пропагування державно-громадського партнерства і розвитку демократичного середовища, а також сприяння організації освітнього процесу на принципах освіти з прав людини та демократичного громадянства та задля розвитку громадянських компетентностей.

Перейти до вмісту