У пологових будинках знову видаватимуть пакунки малюка: Дрогобич очікує на бейбі-бокси

16:02 28 Вересня 2021

27 вересня, в пологові будинки та центри соціального захисту в усіх регіонах України мають надійти пакунки малюка для новонароджених. Таких пакунків породіллі не отримували із лютого.

Пакунок малюка в Україні запровадили у 2018 році, його вручали батькам новонароджених зазвичай ще у пологовому будинку під час виписки. У бебі-боксі включено предмети та речі першої необхідності для малюків: одяг, підгузки, доглядову косметику, постіль тощо.

Торік у вересні Верховна Рада замінила пакунки малюка на грошову допомогу у розмірі 5 тис. грн. Однак кошти можна було витратити тільки у визначених магазинах. Згодом бейбі-бокси все ж повернули. Останні пакунки розвезли у регіони у лютому 2021 року. Навесні мав відбутись новий тендер на їх постачання, та через помилки в документації і необхідність внесення поправок до законодавства (вартість пакунку встановили на рівні трьох прожиткових мінімумів для дитини до 6 років), процедура затрималась.

Що стосується Дрогобича, то як повідомив директор медустанови Роман Ігнатишин, пологовий будинок міста в очікуванні анонсованих урядом пакунків малюка. Відповідне розпорядження із столиці на їхнє отримання у  дрогобицький пологовий уже надійшло. За словами керівника медичної установи, породіллі позитивно сприймали бейбі-бокси, коли їх вручали.

За пів року ми роздаємо до 400 бейбі-боксів. Зазвичай їхнє наповнення влаштовує породіль. Коли бейбі-боксів не було ми надавали жінкам відповідні довідки на отримання цих боксів у відділі соціального забезпечення, – пояснив Роман Ігнатишин.

Додамо, за результатами тендеру виробником бейбі-боксів буде ТОВ «Скай Трейд Україна», що постачало бейбі-бокси до вересня 2020 року.

Перейти до вмісту