У Новий рік з добрими традиціями: у пологовий будинок міста відвезли пакунки для матерів та новонароджених

14:14 4 Січня 2023

Не зраджують традиціям — у новому році продовжують вітати та підтримувати молоді сім’ї, які народжують своїх малюків у Дрогобицькому пологовому будинку.

У новорічну ніч у Дрогобичі на світ з’явилось троє малюків: одна дівчинка та двоє хлопчиків. Окрім цього, в перший тиждень нового року народились ще дві дівчинки, одна з них, зокрема, мешканка Меденицької громади.

Усіх породіль зі щасливою подією у їхньому житті привітали очільник громади Тарас Кучма та керівниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко.

Вітаю вас з такою щасливою подією у новому році. Бережіть себе та своїх малюків. Бажаю вам здоров’я, спокою, щастя від материнства, а вашим дітям — зростати у злагоді, турботі та любові. І найголовніше — у вільній, незалежній Україні та під її мирним небом, — побажав породіллям Тарас Кучма.

Окрім привітань, традиційно, очільник міста вручив матерям подарунки, необхідні в перші дні життя дитини.

Пакунки для новонароджених та матерів вручають безпосередньо в пологовому відділенні. У разі не отримання пакунків у пологовому, його можна отримати у відділі у справах сім’ї та молоді при наявності талону на його одержання. Такі талони видаються породіллям одразу у лікарняній установі або за зверненням одного з батьків в місячний термін при наявності свідоцтва про народження малюка та паспорта одного з батьків із даними про реєстрацію місця проживання. А також відомостей про реєстрацію місця проживання дитини на території Дрогобицької громади, — наголосила Олександра Пашко.

Нагадаємо, з повномасштабним вторгненням росії на Україну, у міській раді прийняли рішення формувати пакунки допомоги для породіль та новонароджених. У пакети кладуть дитячі речі, печиво, соки, рушнички, пляшечки, гігієнічні набори та забавки для дітей.

Перейти до вмісту