У міськраді підбивають підсумки річної співпраці з агентством США з міжнародного розвитку USAID

9:11 20 Листопада 2019

Вже рік, як між Дрогобицькою міською радою та проектом міжнародної технічної допомоги «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія», що реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), підписано меморандум про співпрацю.

Аби підбити підсумки річної співпраці, представники агентства США з міжнародного розвитку USAID на чолі з керівником проекту USAID «ВзаємоДія» Лоуренсом Хелдом прибули до Дрогобича.

У понеділок, 18 листопада, відбулася офіційна зустріч делегації проекту USAID «ВзаємоДія» з міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою.

Делегати високо відзначили та подякували за ефективну роботу вподовж цілого року, за який вдалося удосконалити систему заходів, які вже впроваджені міською радою задля відкритості, прозорості та зменшення рівня корупційних проявів. Зокрема, тепер вже на вимогу Закону України, а тоді ще за рекомендацією USAID у ДМР, було призначено уповноважену особу з питань запобігання та протидії корупції, спрощено доступ до публічної інформації.

Впродовж чотирьох днів представники агентства США з міжнародного розвитку USAID на чолі з керівником проекту USAID «ВзаємоДія» Лоуренсом Хелдом аналізуватимуть роботу е-медицини, проєкту «Smart City», комунікаційної політики, подаватимуть власні рекомендації службовцям міськради на основі проведених досліджень.

Як зазначає начальник відділу ІТ ат аналізу ДМР Станіслав Гайдер, у співпраці з міською радою буде напрацьовано і спільний план заходів роботи на наступний 2020 рік. Зокрема, за словами посадовця, планується розвивати бренд «Drohobych — Smart City» та за участі експертів розробити нормативно-правові акти у роботі важливих сфер міста.

До слова, програма спільної роботи проєкту «ВзаємоДія» та Дрогобицької міської ради у межах підписаного торік Меморандуму розрахована на 5 років.

Перейти до вмісту