У Львові відбувся Фінал Кубку України з футзалу: дрогобичанин Роман Проць та його вихованці школи арбітражу відмінно провели змагання

12:54 3 Травня 2023

У неділю, 30 квітня, на “Боско-Арені” у Львові завершився грандіозний Фінал Восьми VBET Кубка України з футзалу сезону 2022/23 рр.

34 команди-учасниці, з усіх куточків України, розпочали змагання за перемогу ще в листопаді минулого року. Вісім з них прибули до Львова і відтак двоє команд змагалися за головний футзальний трофей країни. Для них цей фінал був історичним, бо ні “Кардинал-Рівнестандарт” (м.Рівне), ні “ХІТ”(м.Київ) у Кубку ще ніколи не тріумфували, хоча у киян до цього було аж п’ять фіналів, але жоден із них не завершився звитягою.

Емоції вирішального поєдинку змагань були яскравими. За підсумками фінального матчу рівненський “Кардинал-Рівнестандарт” обіграв київський “ХІТ” та вперше у своїй історії завоював кубковий трофей. Дрогобичани в престижному спортивному дійстві країни, яке вперше транслювалося на професіональному медійному рівні, відіграли теж вагому роль. Адже очолити арбітраж Фіналу довірили відомому дрогобицькому фахівцеві, доценту педуніверситету Роману Процю, а до складу фінальної бригади арбітрів увійшли одразу двоє його вихованців – двадцятип’ятирічний рефері FIFA Орест Дуцяк та сімнадцятирічний першокурсник університету Максим Проць, які тижнем раніше якісно завершили аматорський чемпіонат.

Відмінну фахову підготовленість та бездоганну роботу дрогобичан у Фіналі відзначили усі присутні – мер Львова Андрій Садовий, начальник Управління молоді та спорту ЛОВА Роман Хім’як, легендарний український тренер Мирон Маркевич, президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, віце-президент АФУ Володимир Гримайло та президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом’як, які вручили нашим землякам пам’ятні відзнаки.

Варто відзначити, що львівський Фінал Восьми Кубка України став чи не найбільш медійним турніром АФУ. Кожен поєдинок супроводжували прямі включення зі студії, де експертом виступив титулований український футзаліст, володар Кубку УЄФА Ільдар Макаєв. Крім того, оператори знімали закулісся, побут та відновлення учасників, їх підготовку до ігор, були флеш-коментарі у перерві, традиційні післяматчеві інтерв’ю та максимально соковита картинка, яку забезпечила наявність одразу восьми камер та злагоджена робота продакшна.

Додамо, за посиланнями нижче можна переглянути підбірки матеріалів про перебіг фіналу Кубку України із футзалу:

https://futsal.com.ua/vbet-kubok-ukrainy/vbet-kubok-ukrainy-2022-2023-pryznachennia-arbitriv-na-finalnyy-match/

https://www.youtube.com/@FUTSALUKRAINETV

https://futsal.com.ua/event/kardynal-rivnestandart-khit-2/

Перейти до вмісту