У Дрогобичі триває зведення будинку для внутрішньо переміщених осіб за сучасною технологією модульного будівництва

12:01 29 Липня 2022

Цього тижня комісія на чолі з міським головою Тарасом Кучмою проінспектувала хід будівництва житла для вимушених переселенців, які проживають у Дрогобицькій громаді. Ще минулого тижня було завершено спорудження першого поверху та підготовлено основу для другого. Вже цього тижня стіни другого поверху змонтовані. Триває монтаж будівельних ферм, які слугуватимуть основою даху.

Попри те, що будівництво активно триває, проблема з фінансуванням робіт досі залишається невирішеною. У КП «Управління капітального будівництва» наголошують, що відповідні звернення з проханням допомогти вирішити проблему з можливістю оплати робіт скерували у вищі інстанції. Зокрема, міський очільник особисто звернувся до керівництва ЛОВА. Справа в тому, що через обмеження казначейством процедур фінансування, яке діє в умовах воєнного стану, кошти неможливо перерахувати виконавцю робіт. Проте фірма-виконавець ТзОВ ТД «Сервус» не відступає від графіку і проводить роботи, розуміючи ключове завдання – забезпечити потребуючих осіб житлом.

З перших днів війни ми займаємося вирішенням питання надання житла для ВПО. Люди, які стали новими мешканцями нашої громади не від добра сюди приїхали. Якщо на початку ми приймали їх і розселяли куди тільки було можливо, то на шостому місяці війни потрібно їм забезпечити гідні умови. На рівні держави ведеться політика щодо спорудження житла для цих осіб. МИ також облаштовуємо житло у Стебнику та Дрогобичі. У нас розроблено прозорий механізм черги для потребуючих, а завдяки сумлінності забудовника, роботи тривають не зважаючи на перепони з фінансуванням. Щодо фінансування робіт, ми звернулися до вищих органів влади, аби ті допомогли врегулювати механізм і розблокувати це питання, – прокоментував міський голова Тарас Кучма.

Нагадаємо, ознайомитися з деталями черги на житло для ВПО можна на офіційному інтернет-порталі міської ради у рубриці «Переселенцям».

Перейти до вмісту