У Дрогобичі стартував Пластовий рік у новому Вишкільному Центрі

17:14 10 Жовтня 2022

В суботу, 8 жовтня, у Дрогобичі відбулось відкриття нового Пластового року. Цьогоріч дрогобицькі пластуни розпочали його в новій домівці – Вишкільному Пластовому центрі, який відтепер діятиме на вулиці Тарнавського.

Минулі роки початок нового пластового року відзначали на площі Ринок. Цьогоріч – в новому приміщенні, яке служитиме Вишкільним Центром та місцем для зборів, зустрічей та тренувань.

Приміщення під Вишкільний Центр на вулиці Тарнавського Дрогобицькій Станиці Пласт передало КП «Пластовий Центр» Львівської обласної ради. Тут в подальшому планують проводити обласні з’їзди та пластунські вишколи.

Від імені міського голови Тараса Кучми пластунів привітала начальниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко.

Щиро бажаю усім пластунам вдалого пластового року. Дякую Вам за активність та громадянську позицію. Бажаю Дрогобицькій Станиці Пласту процвітання, мирного неба, здоров’я та перемоги нам усім, – йшлось у привітанні Тараса Кучми.

Поблагословив пластунів отець Ігор Цмоканич.

Традиційно під час урочистого заходу в ряди пластунів прийняли новаків та новачок, склали пластову присягу та відзначили подячними грамотами за волонтерську діяльність на підтримку війська членів УСП/ УПС.

Станичний Дрогобич Пласту – НСОУ Маркіян Петрів був відзначений подячною грамотою від Львівської обласної ради за вагомий внесок у розвиток Пласту Львівщини та активну громадянську позицію.

Новаки та новачки вчились готувати піцу, побували на екскурсії в пожежній частині, юнацтво випробовувало свої сили та сміливість на заняттях із скелелазіння та флай-йоги, побувало на радіостанціях «Твоє Радіо» та «Франкова Земля». Також юнаки та юначки сплели вервиці, які після освячення вирушать до наших Захисників. Вечір провели за настільними іграми.

Пласт – українська скаутська організація, метою якої є сприяти всебічному вихованню та самовихованню української молоді. Пласт виховує сильну духом та загартовану тілом молодь. Відтак у Дрогобичі радо підтримують ініціативи активної пластунської молоді та всіляко сприяють діяльності станиці.

Раніше Дрогобицькою міською радою для діяльності станиці Дрогобич Пласту передали нежитлове приміщення на вулиці Шашкевича, 28 та приміщення під офіс на вулиці Я. Осмомисла.

Перейти до вмісту