У Дрогобичі працюватиме call-центр для переселенців

9:39 10 Березня 2022

Потік тимчасово переміщених осіб у Дрогобичі зростає. Станом на 9 березня Дрогобицька громада вже прийняла та поселила безкоштовно більш ніж 2 500 переселенців.

Частина з цих людей оселилась у Дрогобичі на тривалий термін. Однак є чимало переміщених осіб, які зупиняються у нас на кілька днів, а згодом прямують за кордон.

Так як потік людей, які переїжджають до Дрогобича зростає, лінії відповідальних осіб перевантажені дзвінками і вдень, і вночі. Тому у Дрогобичі напрацьовують механізм роботи єдиного call-центру, об’єднуючи ресурси міської ради та волонтерів.

Таким чином, на базі Дрогобицької міської ради, буде діяти єдина телефонна лінія для осіб, які переїжджають до Дрогобича, потребують консультації щодо поселення, харчування та інших послуг, які можуть отримати тут.

«Мета створення call-центру – спрощена процедура прийняття переміщених осіб, відповідно до якої люди можуть звернутись за єдиним телефоном і отримати всю необхідну інформацію та бути скерованими до відповідальних осіб на поселення та отримання необхідних їм послуг. Запуск call-центру дасть можливість розвантажити особисті телефони відповідальних осіб, адже така кількість дзвінків просто паралізує роботу» – зазначає заступник міського голови Андрій Ковч.

Нагадаємо, що з загостренням бойових дій на території України та атаками українських міст, у Дрогобичі створили Гуманітарний Координаційний Центр, який працює за напрямками:
– Прийом та поселення тимчасово переміщених осіб, які переїхали до нас з територій, що піддались ворожим обстрілам з боку Росії.
– Облік переселенців
– Збір коштів та гуманітарної допомоги для переселенців
– Збір коштів та необхідних речей для воїнів, які зараз захищають Україну та добровольців територіальної оборони.
– Збір та доставка допомоги, яку ми отримуємо з-за кордону
– Координація всіх зусиль та волонтерського руху.

А на базі Дрогобицького ТІЦ-у діє єдиний інформаційний центр, який надає необхідну інформацію та консультує як переміщених осіб, так і місцевих мешканців, які бажають долучитись до роботи та спільної перемоги.

Перейти до вмісту